"Societatea a castigat un proiect european co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala in valoare de 15 milioane de lei, care prevede construirea unei fabrici de confectii metalice si achizitionarea de echipamente si tehnologii noi. Obiectivul proiectului este cresterea competitivitatii societatii pe plan national si european prin cresterea exportului si rentabilitatii. Proiectul va contribui la consolidarea sectorului productiv din Romania.

Estimam cresterea cifrei de afaceri cu 21%. Vom avea o productie de 500 de tone de confectii metalice pe luna, dar putem creste pana la 800 de tone in doua schimburi. Noua fabrica va genera aproape 80 de locuri de munca", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, directorul societatii ACI, Dorin Aschilean.

Potrivit acestuia, fabrica va intra in functiune in luna noiembrie, urmand sa fie una dintre cele mai moderne fabrici de confectii metalice din Transilvania.

"Pana acum aveam o productie de 40 de tone de confectii metalice si trebuia sa apelam la diversi furnizori. Dupa ce vom da in functiune noua fabrica, 60 la suta din productie o vom folosi pentru contractele noastre, 15 la suta export, iar restul pentru comenzi interne", a subliniat Dorin Aschilean.

Citeste si:

ACI Cluj a fost infiintata in anul 1990, fiind prima societate din sectorul constructiilor din Romania care a fost privatizata integral, avand deschise doua filiale in strainatate, in Dusseldorf (Germania) si Irak. Presedintele Consiliului de Administratie al societatii este Ioan Aschilean, iar director este fratele acestuia, Dorin Aschilean.

Firma a construit, prin altele, stadionul Cluj Arena, sediul Consiliului Judetean Cluj, Biblioteca Judeteana "Octavian Goga", Pavilionul intrarii in Salina Turda, sediul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul UBB, sediul UMF Cluj-Napoca, sediile BRD, BCR si Bancpost Cluj-Napoca.

SC ACI Cluj-Napoca are 424 angajati si a avut in 2013 o cifra de afaceri de 93 milioane de lei.