Deputatii din Comisia juridica au avizat, luni, solicitarea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva Elenei Udrea in dosarul privind finantarea campaniei electorale a lui Traian Basescu din 2009.

Avizul a fost acordat cu 14 voturi "pentru", 2 "impotriva" si 3 abtineri. Dupa vot, Elena Udrea a spus ca acest dosareste unul "de campanie electorala", fabricat pentru a acoperi scandalul Ghita - Pnta - Kovesi, conform News.ro.

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea marti votul final in cazul Elenei Udrea. Saptamana trecuta, DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, in dosarul privind finantarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Basescu, in care ar fi suspectata si de doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale in cauza in care este cercetata deja, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spalare de bani.

In acelasi dosar a fost pusa sub control judiciar si Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, fiind acuzata de instigare la abuz in serviciu si la spalare de bani. Tot sub control judiciar, in aceeasi cauza sunt cercetati Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, si omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu.

Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Coronavirus| Amendament: Suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Setari Cookie-uri