Raportul Comisiilor privind revocarea din functie a sefului ASF a fost depus la conducerea Parlamentului

Raportul celor patru comisii parlamentare care au votat inceperea procedurilor pentru revocarea din functie a sefului ASF, Misu Negritoiu, a fost depus la Birourile Permanente ale celor doua Camere, urmand ca ele sa se reuneasca saptamana viitoare pentru a decide data plenului reunit.

Raportul a fost depus atat la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, cat si la cel al Senatului. Sefii celor doua Camere vor discuta pentru a stabili cand va fi convocata o sedinta a Birourilor Permanente reunite, care vor decide data plenului comun, in care sa se voteze revocarea lui Misu Negritoiu, conform News.ro.

Cel mai probabil, aceste sedinte vor avea loc saptamana viitoare, potrivit liderilor din Camera Deputatilor. Patru comisii din Senat si Camera Deputatilor, reunite intr-o sedinta comuna luni, au votat in unanimitate revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, iar presedintele Comisiei Economice a Camerei Deputatilor, deputatul PSD Mihai Tudose, a anuntat demararea efectiva a procedurii de demitere. Propunerea urmeaza sa fie votata intr-o sedinta comuna in plen, cel mai probabil saptamana viitoare, potrivit lui Tudose.

Parlamentarii au votat luni in absenta lui Misu Negritoiu, care a refuzat invitatia si a trimis o scrisoare in care arata ca revocarea unui membru al consiliului de conducere al ASF nu este legal posibila, cat timp acesta indeplineste conditiile care au stat la baza numirii sale.

Misu Negritoiu a ajuns presedinte al ASF la 1 aprilie 2014, cu sprijinul PSD, care a votat masiv in parlament numirea sa.
Negritoiu a venit la conducerea ASF in locul lui Dan Radu Rusanu, care si-a dat demisia de la sefia autoritatii din arestul politiei, in martie 2014, in conditiile in care era arestat pentru 30 de zile in dosarul Carpatica - ASF.

Sursa foto: Tsyhun / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri