ANAF va transmite autoritatilor indreptatite ale statului informatii referitoare la conturile bancare doar in format electronic. Pentru a avea acces la astfel de informatii, autoritati ale statului precum primariile sau Ministerul Afacerilor Interne trebuie sa incheie un protocol cu ANAF. Masura se inscrie in programul de modernizare si informatizare a ANAF.

"ANAF faciliteaza indeplinirea atributiilor legale ale autoritatilor publice centrale si locale si le asigura accesul la informatii referitoare la conturile bancare. Schimbul de informatii urmeaza a se face exclusiv electronic prin intermediul sistemului informatic securizat PatrimVen administrat de ANAF", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Pentru utilizarea sistemului PatrimVen, fiecare institutie trebuie sa incheie cu ANAF un protocol de aderare, care include lista serviciilor disponibile si descrierea interfetelor de acces la acesta. In cadrul sistemului informatic PatrimVen sunt disponibile si informatii referitoare la proprietati, venituri si contributii obligatorii.

"De la data intrarii in vigoare a ordinului presedintelui ANAF, solicitarea si transmiterea de informatii referitoare la conturile bancare se va realiza exclusiv in format electronic prin intermediul sistemului informatic securizat PatrimVen", potrivit ANAF.

Tot parte a procesului de informatizare, Fiscul nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declaratii pe hartie care pot fi depuse online, masura fiind luata intr-un proces mai amplu de modernizare a ANAF, in contextul schimbarilor tehnologice din prezent. Institutia vizeaza sa emita electronic, pana la finele anului, adeverintele de venit, certificatele fiscale si popririle pe conturi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri