Dragos Doros, presedintele ANAF, a declarat la conferinta "Profesionalism si transparenta in administrarea Marilor Contribuabili" ca angajatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) vor avea mai mult timp pentru a-i verifica pe contribuabili dupa finalizarea operatiunii de digitalizare demarata in acest an, prin care se va renunta, in mare parte, la depunerea pe hartie a fiselor fiscale si se va pune accentul pe inregistrarea lor in mod electronic.

Fiscul nu va mai primi, de la 1 ianuarie 2017, declaratii pe hartie care pot fi depuse online, masura luata intr-un proces mai amplu de modernizare a ANAF-ului, in contextul schimbarilor tehnologice din prezent. Institutia vizeaza sa emita electronic, pana la finele anului, adeverintele de venit, certificatele fiscale si popririle pe conturi, conform News.ro.

Aceasta operatiune va ajuta angajatii ANAF sa se concentreze pe masuri de verificare si "coercitie" in cazul contribuabilor care nu-si platesc taxele, potrivit lui Doros.

”Ei vor fi mai dispusi pentru interactiunea cu contribuabilii. Pentru contribuabilii care nu vor sa plateasca, masurile de coercitie se vor lua cu ajutorul mai multor lucratori ANAF”, a declarat Doros.

Seful Fiscului a subliniat faptul ca si directiile care se ocupa de companiile mici si mijlocii au inceput un proces de modernizare si de schimbare in acest an, nu doar cele specializate pe marii contribuabili. In plus, Doros a atras atentia asupra faptului ca singura modalitate, pentru un contribuabil, de a fi mai putin controlat, este aceea de deschidere totala in raport cu inspectorii fiscali.

”Intr-o lume ideala, un contribuabil care este in interactiune cu Fiscul nu ar trebui sa fie controlat niciodata”, a declarat Doros.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri