Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, a confirmat joi seara pentru wall-street.ro ca a demisionat de la conducerea agentiei. Seful ANAF a invocat "motive personale" pentru decizie, insa ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat in cursul zilei in sedinta de Guvern ca evalueaza activitatea conducerii ANAF, iar surse apropiate Guvernului au spus ca in lipsa unei retrageri a lui Dragos Doros, acesta ar fi fost demis in cel mai scurt timp, posibil chiar de vineri.

Dragos Doros a preluat conducerea ANAF in 2016, fiind numit de guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos, dupa ce precedentul presedinte, Gelu Diaconu, numit in 2013 de premierul de la acel moment, Victor Ponta (PSD), a fost demis de Ciolos, motivul fiind ca impotriva acestuia a fost inceputa urmarirea penala intr-un dosar de coruptie.

ANAF a fost criticata in ultimele zile de ministri dar si de presedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru problemele pe care Declaratia 088, de evaluare intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA, le-a cauzat mediului de afaceri. Declaratia 088 nu a fost introdusa la ANAF in mandatul lui Dragos Doros, iar in ultimul an a trecut prin mai multe procese de simplificare.

Membri ai Guvernului si presedintele PSD au cerut imperativ si chiar au anuntat eliminarea Declaratiei 088 saptamana aceasta.

Dragos Doros a fost numit, la finele lunii noiembrie, de guvernul Ciolos in Consiliul de administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM). FNGCIMM este o institutie financiara nebancara, infiintata printr-o hotarare de Guvern din 2001 pentru a imbunatati accesul IMM-urilor la finantare.

Citeste si:
ANAF are un nou presedinte - seful antifraudei de la CNAS
Premierul a numit un nou sef...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
ANAF anunta eliminarea Declaratiei 088 de la 1 februarie