Aproximativ 250 de kg de carne si produse din carne confiscate si 55 de sanctiuni aplicate in pietele din Sectorul 4

Aproximativ 250 de kilograme de carne si produse din carne au fost confiscate duminica in urma unor controale facute de autoritati in pietele din Sectorul 4, fiind date in jur de 55 de sanctiuni. Inspectorii au descoperit ca in cele mai multe cazuri marfa nu avea acte de provenienta sau era depozitata la temperaturi prea mari, scrie News.ro.

Autoritatile au facut, duminica, verificari in toate cele sase piete din Sectorul 4 al Capitalei, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Cristian Zarescu. Au fost controlati toti agentii economici care se ocupa de comertul cu carne si produse din carne, controalele vizand in special conditiile in care era pastrata marfa si calitatea acestei.

Potrivit sursei citate, au fost confiscate aproximativ 250 de kilograme de carne si produse din carne care nu respectau normele de vanzare si depozitare, in principal nu aveau acte de provenienta sau erau pastrate la o temperatura prea ridicata.

In urma verificarilor au fost aplicate aproximativ 55 de sanctiuni. Controlul a fost facut de catre inspectori din Primaria Sectorului 4, politisti locali si reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si ai Directiei Sanitar-Veterinar (DSV).

Purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 4 a mai precizat ca in perioada urmatoare vor avea loc mai multe astfel de verificari in randul comerciantilor din zona.

Citeste si:
Peste o mie de amenzi în urma controalelor privind măsurile de...
Peste o mie de amenzi, în...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: racorn/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri