Cinci angajati ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj, intre care si un fost director, au fost retinuti, joi dimineata, de politisti, fiind suspectati ca au intocmit mai multe documente false pe baza carora s-au acordat ilegal ajutoare de somaj. Prejudiciul in dosar se ridica la aproximativ 430.000 de lei.

Ancheta a fost realizata de ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj. "A fost cercetata perioada cuprinsa intre 2002 si 2012 cand s-au intocmit 140 de dosare fictive de somaj. Au fost retinute cinci persoane, doi barbati si trei femei, prejudiciul creat fiind de aproximativ 430.000 lei", a declarat Andrei Ion Lazar, purtator de cuvant al IPJ Gorj, conform News.ro.

Conform sursei citate, printre cele cinci persoane care au fost retinute joi dimineata se numara si un fost director al AJOFM Gorj care dupa expirarea mandatului a revenit in institutie pe functie de executie. Cele cinci persoane urmaza sa fie prezentate magistratilor Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de frauda informatica si abuz in serviciu.

Sursa foto: Schmidtalex | Dreamstime.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Mita la RAR: Coduri si nume schimbate pentru crearea unui cerc inchis