Cinci angajati ai Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj, intre care si un fost director, au fost retinuti, joi dimineata, de politisti, fiind suspectati ca au intocmit mai multe documente false pe baza carora s-au acordat ilegal ajutoare de somaj. Prejudiciul in dosar se ridica la aproximativ 430.000 de lei.

Ancheta a fost realizata de ofiterii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Gorj. "A fost cercetata perioada cuprinsa intre 2002 si 2012 cand s-au intocmit 140 de dosare fictive de somaj. Au fost retinute cinci persoane, doi barbati si trei femei, prejudiciul creat fiind de aproximativ 430.000 lei", a declarat Andrei Ion Lazar, purtator de cuvant al IPJ Gorj, conform News.ro.

Conform sursei citate, printre cele cinci persoane care au fost retinute joi dimineata se numara si un fost director al AJOFM Gorj care dupa expirarea mandatului a revenit in institutie pe functie de executie. Cele cinci persoane urmaza sa fie prezentate magistratilor Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunilor de frauda informatica si abuz in serviciu.

Sursa foto: Schmidtalex | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri