Presedintele Curtii Constitutinale, Valer Dorneanu, a declarat sambata, la Parlament, referitor la sesizarile privind OUG de modificare a Codurilor penale, ca judecatorii constitutionali vor stabili „cu celeritate” un termen de gandire si de analiza, exprimandu-si totodata speranta ca decizia finala va fi luata inainte de 10 februarie cand va intra in vigoare ordonanta, scrie News.ro.

„Sesizarea cu privire la conflictul de competente. Suntem in termen. Vom primi cu siguranta pana marti punctele de vedere de la cele doua parti si in continuare in cateva zile o sa ne pronuntam si pe fond. Cam aceeasi va fi situatia si cu privire la exceptia de neconstitutionalitate invocata de Avocatul Poporului. Si acolo am dat un termen pentru puncte de vedere, marti, am lasat Parlamentului ziua de luni cand au Birou Permanent ca sa se poata pronunta si dupa ce vom avea toate aceste puncte de vedere vom stabili un termen avand in vedere celeritatea pe care o solicita toata lumea in situatia care exista, dar si un termen de gandire si de analiza suficient”, a afirmat Valer Dorneanu, intrebat despre sesizarile la OUG de modificare a Codurilor penale.

Presedintele CCR si-a exprimat speranta ca o decizie finala in acest caz va fi luata „inainte de 10 februarie”. Sesizarea Avocatului Poporului asupra ordonantei de urgenta a Guvernului privind dezincriminarea mai multor infractiuni a fost inregistrata vineri la Curtea Constitutionala (CCR), partile implicate trebuind sa trimita punctele de vedere pana pe 7 februarie. Surse politice au declarat pentru News.ro ca judecarea sesizarii de neconstitutionalitate ar putea avea loc pana pe 10 februarie, data dupa care intra in vigoare in totalitate.

Partile implicate in aceasta speta, Guvernul, Camera Deputatilor si Senatul, vor trebui sa trimita puncte de vedere catre CCR pana marti, 7 februarie.

Tot pana pe 7 februarie trebuie sa trimita puncte de vedere partile implicate si in privinta celor doua sesizari privind conflictul juridic de natura constitutionala in puterile statului, trimise zilele trecute de presedintele Klaus Iohannis si de catre CSM.

Sursa foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri