Pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care va avea loc pe 29 martie, se afla proiectele de hotarare privind infiintarea a zece societati pe actiuni ale Primariei Capitalei, scrie News.ro.

Astfel, consilierii generali urmeaza sa se pronunte, miercuri, asupra infiintarii urmatoarelor firme: Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti SA, Compania Municipala Energetica Bucuresti SA, Compania Municipala Consolidari SA, Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti SA, Compania Municipala Parking Bucuresti SA, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti SA, Compania Municipala Medicala Bucuresti SA, Compania Municipala Turistica Bucuresti SA, Compania Municipala Parcuri si Gradini Bucuresti SA si Compania Municipala Agrement Bucuresti SA.

Consilierul Ciprian Ciucu i-a transmis, vineri, pe Facebook, primarului Capitalei, Gabriela Firea, ca este datoare cu explicatii si analize vizand proiectele de infiintare a societatilor primariei.

"Gabriela Firea a pus deja pe ordinea de zi a Consiliului General de saptamana viitoare 10 dintre celebrele sale firme pe care si le doreste la primarie. (...) Doamna Primar, atunci cand aveti unul sau mai multe proiecte importante si le vreti trecute prin Consiliul General sunteti datoare cu explicatii beton! Sunteti datoare cu analize serioase, trebuie sa veniti cu cifre si sa estimati impactul a ceea ce propuneti", a scris Ciucu pe Facebook.

El a precizat ca, pentru aprobarea infiintarii respectivelor companii, este nevoie de votul PNL si USR.

"Pentru a trece aceste companii acum, pe 29 martie, aveti nevoie de doua treimi (din voturi, n.r.) si, implicit, de votul opozitiei PNL si USR. Cei de la PMP nu va sunt suficienti. Unde sunt argumentele beton, din care sa intelegem ce aveti de gand? Argumente care sa ne faca sa va votam proiectele? Unde este dezbaterea publica temeinica? Faptul ca dumneavostra stati mai mult pe la televiziuni decat la primarie nu tine loc nici de dezbatere publica si nici de analize serioase. Pentru ca nu vedetele TV trebuie sa va voteze proiectele, ci cei alesi de bucuresteni. Si, imi pare rau sa va zic, dar, diletantismul argumentatiilor aferente acelor 10 companii pe care le vreti create nu ne provoaca mai mult de un zambet amar", mai spune Ciprian Ciucu.

Consilierul general sustine ca Gabriela Firea doar ar simula ca vrea sa faca ceva, stiind ca nu va primi acordul opozitiei din CGMB.

"Modul in care va prezentati in fata bucurestenilor si a noastra, a consilierilor generali, ma duce cu gandul ca doar simulati ca vreti sa faceti ceva stiind ca nu veti primi acordul nostru ca, dupa aceea, sa izbiti iarasi usile televiziunilor si sa spuneti ca, vezi Doamne, ati vrut dar n-ati fost lasata. P.S. Cu toate ca ceea ce propuneti este nefezabil si se vede de la o posta, ne pregatisem sa fim deschisi macar la una sau doua dintre idei. Pentru asta asteptam sa vedem fundamentarile si sa le dezbatem cu specialistii nostri si cu cei din industriile care vor fi afectate. Pregatisem chiar si un calendar de dezbateri...", incheie Ciucu.

Consilierii generali ai municipiului Bucuresti si-au dat, in 28 februarie, acordul de principiu pentru infiintarea a 19 societati comerciale proprii care sa se ocupe de furnizarea energiei electrice si termice, iluminatul public, administrarea spitalelor, construirea de baze sportive si terenuri de sport, promovarea orasului, administrarea parcurilor, paza, consolidarea cladirilor cu risc seismic, administrarea spatiilor publicitare, dar si a unui dispecerat de taxi.

Consilierii din partea PNL si USR au votat impotriva infiintarii societatilor. La randul sau, primarul Capitalei a declarat ca cei care voteaza impotriva infiintarii firmelor sustin coruptia si birocratia din administratie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri