Proiect privind diminuarea bugetului Capitalei cu 608 milioane lei, pe ordinea de zi a CGMB

Consilierii municipali se vor intruni miercuri, de la ora 11,00, intr-o sedinta pe a carei ordine de zi figureaza 88 de proiecte de hotarare, printre care se numara si cel referitor la diminuarea bugetului municipiului Bucuresti pe anul 2019 cu 608 milioane lei, scrie Agerpres.

Conform proiectului de rectificare bugetara, reducerea cea mai semnificativa apare la capitolul 'Energie termica', subventiile pentru acoperirea diferentelor de pret si tarif urmand sa fie diminuate cu 300 de milioane de lei, de la un total de 800 de milioane.

* Bugetele a 19 companii municipale, totalizand peste un miliard de lei, vor fi din nou supuse dezbaterii miercuri, dupa ce in sedinta din 30 mai au fost respinse. Dintre cele 19 companii, cele mai importante bugete sunt prevazute la: Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje (343,6 milioane lei), Compania Municipala Consolidari (214,7 milioane lei) si Compania Managementul Traficului (100,9 milioane lei).

* De asemenea, pe ordinea de zi sunt patru proiecte care vizeaza confirmarea hotararilor de infiintare a: Companiei Municipale Consolidari SA, Companiei Municipale Eco Igienizare Bucuresti SA, Companiei Municipale Iluminat Public Bucuresti SA, Companiei Municipale Parking Bucuresti SA si de delegare a gestiunii serviciului public privind parcajele apartinand domeniului public si privat al Municipiului Bucuresti catre Compania Municipala Parking Bucuresti SA, precum si de modificare si completare a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public privind parcajele apartinand domeniului public si privat al Municipiului Bucuresti.

* Consilierii generali vor decide si referitor la un proiect privind majorarea capitalului social al Societatii de Transport Bucuresti prin aportul in natura al unui teren de circa 34.700 mp, unde se afla Depoul Victoria, si relocarea activitatii Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan.

Citeste si:
Ciolacu: Vom arăta că există bani suficienţi să mărim şi pensiile...
Ciolacu: Vom arăta românilor...

* Consilierii municipali vor dezbate un proiect de hotarare privind ridicarea, transportul, depozitarea si eliberarea vehiculelor stationare neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice care fac parte din reteaua principala de strazi a municipiului Bucuresti.

* Un alt proiect vizeaza tarifele de exploatare a parcajelor publice de utilitate generala din municipiul Bucuresti, precum si zonificarea de aplicare a acestora. "Noul proiect de hotarare stabileste proceduri mai eficiente de administrare a parcajelor publice de utilitate generala, cu moduri de incasare a tarifelor de exploatare ce acopera toate necesitatile utilizatorilor", prevede expunerea de motive a proiectului.

* CGMB are in atentie si un proiect de hotarare privind posibilitatea ca bucurestenii sa imprumute trotinete electrice pentru o perioada scurta de timp. Proiectul mentioneaza ca urmeaza sa fie aprobat un acord de cooperare intre Municipiul Bucuresti si WOLF-E RIDES SRL legat de implementarea unui proiect-pilot de transport alternativ de tipul Electric Scooter Sharing.

* Un alt proiect stipuleaza declansarea procedurilor de expropriere pentru imobilele de pe amplasamentul lucrarii privind supralargirea unor tronsoane din soseaua Berceni. Este mentionata ca justa despagubire pentru suprafetele de teren si constructiile expropriate suma de 5.870.614,74 lei.

Citeste si:
Prognoza meteo București: Se anunță ninsori și vânt puternic
Prognoza meteo București: Se...

* CGMB va decide si cu privire la un proiect referitor la refacerea caii de rulare a tramvaielor in intersectia dintre soselele Petricani si Fabrica de Glucoza, costul fiind peste 4 milioane de lei.

* Pe ordinea de zi figureaza doua proiecte privind doua hale de ITP. Pentru "Amenajare hala destinata efectuarii ITP autobuze la autobaza Alexandria", valoarea totala cu TVA a investitiei se ridica la aproape 2,4 milioane de lei. Pentru "Extindere si amenajare hala destinata efectuarii ITP la autovehiculele articulate cu lungimea de 18 m, bd. Theodor Pallady, nr. 64, sector 3, Bucuresti (Autobaza Titan)", valoarea totala cu TVA a investitiei depaseste peste 5,8 milioane lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri