Elena Udrea a declarat, joi, ca va face plangere la Consiliul Superior al Magistraturii impotriva sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, considerand ca fapta savarsita de aceasta este instigare la represiune nedreapta, adaugand ca „ar fi obligatoriu” ca sefa DNA sa fie demisa din functie.

"Inteleg ca instigarea la represiune nedreapta, ceea ce cred ca este fapta pe care a savarsit-o doamna Kovesi, nu se pedepseste in Codul Penal. O sa vedem cum poate fi scrisa aceasta plangere. In mod clar voi face la CSM, nu ca as avea vreo incredere in CSM-ul condus de doamna judecator Ghena, dar voi face plangere la CSM”, a declarat Elena Udrea, potrivit News.ro.

Fostul ministru a spus ca „ar fi obligatoriu” ca Laura Codruta Kovesi sa fie demisa din functia de procuror sef al DNA, pentru ca „a distrus increderea in justitie”.

Nu cred ca exista in lumea asta civilizata si democratica vreo situatie in care un procuror sef ar mai ramane in aceasta functie dupa tot ce s-a aflat. De la minciunile pe care le spune permanent, la relatiile neprincipiale si oculte cu clasa politica, cu oameni de afaceri, pana la abuzurile pe care le savarseste in functia pe care o ocupa

Elena Udrea

Udrea a mai spus ca nu crede ca are sanse sa fie judecata corect in Romania, atat timp cat presedintele Romaniei o sprijina pe Kovesi, iar procurorul general este un „executant” al ei.

Ce sansa am eu sa fiu judecata corect la aceasta institutie, unde dosarul in care vin astazi inculpata despre alegerile din 2009 este judecat fix de acelasi complet de judecata care acum cateva luni m-a condamnat in „Gala Bute”. Care este motivul pentru care eu, astazi, sunt un cetatean cu drepturile limitate? Pentru ca asa a decis doamna Kovesi, asa a decis domnul Coldea si asa executa slugile din sistemul de justitie pe care il avem

Elena Udrea

In dosarul privind campania prezidentiala din 2009 sunt acuzati Elena Udrea, Ioana Basescu, fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Basescu, consultantul politic Dan Andronic

"Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare. Remiterea foloaselor infractionale se realiza prin incheierea unor contracte fictive cu societati care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta", potrivit procurorilor.

Sursa foto: Agerpres / Sorin Lupsa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri