Cresterea puternica a ROBOR poate fi provocata si de incasarile mai mari ale ANAF, insa, de fapt, nu incasarile fiscului sunt problema, ci faptul ca STATUL goleste companiile de lichiditati, inclusiv pe cele proprii, iar acestea apeleaza la banci.

Bancile, la randul lor, nu mai au bani pentru a finanta mediul privat intrucat au banii plasati in titluri de tezaur ale statului, explica Valentin Mircea, senior partner la Mircea and Partners Law Firm.

“Nu exista leac de politica monetara la asa ceva, cel putin nu la indemana BNR, si care sa nu fie inflationist. Or, a arunca bani in piata acum poate avea un efect de detonare a prafului de pusca intr-un mediu economic in care mai actioneaza si alte presiuni inflationiste, asa cum sunt cresterile de pret la carburanti si energie. Sa vedem ce se mai intampla. Eu zic ca s-ar putea sa fi inceput criza economica. Guvernul Tudose are "meritele" pentru aceasta”, conchide specialistul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri