Incepe eliberarea din puscarii a detinutilor care au fost inchisi in conditii precare

Incepand de joi, 19 octombrie, detinutii care au fost incarcerati in celule prea mici, pline de igrasie ori lipsite de lumina naturala vor avea sase zile scazute din pedeapsa pentru fiecare 30 de zile executate. Sindicalistii estimeaza ca numai joi vor iesi din inchisori pana la 100 de detinuti.

"Domnul profesor Tudorel Toader s-a comportat ca un student nepregatit la acest examen al aplicarii legii recursului compensatoriu. Este un act normativ complex, presupune calcularea sau punerea in libertate a unor detinuti, presupune interventia pe foarte multe dosare de penitenciar, iar asta nu s-a avut in vedere. La nivelul sistemului penitenciar, probabil ca astazi ar trebui sa dam drumul la maximum 50-100 de detinuti”, a a declarat, la Digi 24, Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Legea recursului compensatoriu a intra in vigoare incepand de joi. Angajatii din sistemul penitenciar au o problema, nu cunosc modalitatea de calcul a reducerii pedepsei si exista oarecare confuzie.

Sursa foto: Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri