Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia speciala condusa de Florin Iordache a aprobat modificarea Legii nr. 304/2004 in sensul infiintarii unei sectii speciale care sa-i investigheze pe magistrati, dar si toate cazurile in care ar fi implicati.

Cu 12 voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva", Comisia Iordache a aprobat infiintarea sectiei in urmatoarea formula: „In cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie se infiinteaza si functioneaza Sectia de investigare a unor infractiuni din justitie care are competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile de coruptie si a celor asimilate acestora, prevazute de Codul penal si de Legea nr. 78/2000, infractiunile de serviciu sau in legatura cu acestea, precum si a infractiunilor contra infaptuirii justitiei savarsite de judecatori si procurori, inclusiv cei care au calitatea de membri ai CSM, precum si de procurori si judecatori militari”, scrie Digi24.

Cu alte cuvinte, daca Parlamentul va valida propunerile aprobate de Comisia Iordache, orice caz de coruptie in care printre cei implicati se afla si un magistrat va fi de competenta noii Sectii, nu a DNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri