Comisia Iordache discuta modificarea Codului Penal, pentru ca Guvernul n-a dat OUG. Tudorel Toader a venit "neinvitat" la sedinta

Comisia speciala pentru modificarea Legilor JUstitiei, s-a reunit marti, de la ora 15:30, condusa de Florin Iordache, pentru a incepe dezbaterile pe modificarea Codurilor Penale. Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, participa si el la aceasta sedinta, conform Ziare.com.

In deschiderea dezbaterii, Florin Iordache (PSD) a explicat ca a fost nevoie de aceasta sedinta deoarece Guvernul PSD-ALDE nu a implementat deciziile CCR.

El face trimitere la acele modificari ale Codului Penal facute anul trecut in Parlament si pe care CCR le-a declarat neconstitutionale. Intentia Comisiei Iordache de acum este de a scoate din Cod prevederile declarate neconstitutionale si a trece in regim de urgenta restul modificarilor prin Parlament.

In discursul sau, Iordache a criticat Guvernul, sugerand ca acesta ar fi trebuit sa dea o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Penal.

"De asta nu am invitat reprezentantii Guvernului. Guvernul a avut 4 luni de zile sa duca la indeplinire decizia CCR. Din saptamana, in saptamana, din luna, in luna, ne-am trezit in luna aprilie. Sunt patru luni de la decizia CCR", s-a aratat suparat Iordache.

Citeste si:
O conducere schimbătoare: 4 ani, 5 guverne, 5 ministere, 22 de...
O conducere schimbătoare: 4...

El a precizat in sedinta de azi ca decizia politica a PSD este de a discuta articolele declarate constitutionale de CCR si a le adopta cat mai rapid, ca modificari la Codul Penal. Prevederile declarate neconstitutionale vor fi rediscutate in Parlament.

Florin Iordache i-a spus lui Tudorel Toader ca a venit neinvitat la comisia speciala si l-a criticat pentru ca nu a modificat Codul penal prin OUG. Iordache a refuzat initial sa ii dea cuvantul lui Toader, dar ulterior s-a razgandit

"Ministerul Justitiei nu a avut niciun interes sa adopte", a aruncat Iordache cu sageti in Tudorel Toader.

Citeste si:
Alertă de COVID-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
La Universitatea Alexandru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri