Comisia speciala pentru modificarea Legilor JUstitiei, s-a reunit marti, de la ora 15:30, condusa de Florin Iordache, pentru a incepe dezbaterile pe modificarea Codurilor Penale. Tudorel Toader, Ministrul Justitiei, participa si el la aceasta sedinta, conform Ziare.com.

In deschiderea dezbaterii, Florin Iordache (PSD) a explicat ca a fost nevoie de aceasta sedinta deoarece Guvernul PSD-ALDE nu a implementat deciziile CCR.

El face trimitere la acele modificari ale Codului Penal facute anul trecut in Parlament si pe care CCR le-a declarat neconstitutionale. Intentia Comisiei Iordache de acum este de a scoate din Cod prevederile declarate neconstitutionale si a trece in regim de urgenta restul modificarilor prin Parlament.

In discursul sau, Iordache a criticat Guvernul, sugerand ca acesta ar fi trebuit sa dea o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Penal.

"De asta nu am invitat reprezentantii Guvernului. Guvernul a avut 4 luni de zile sa duca la indeplinire decizia CCR. Din saptamana, in saptamana, din luna, in luna, ne-am trezit in luna aprilie. Sunt patru luni de la decizia CCR", s-a aratat suparat Iordache.

El a precizat in sedinta de azi ca decizia politica a PSD este de a discuta articolele declarate constitutionale de CCR si a le adopta cat mai rapid, ca modificari la Codul Penal. Prevederile declarate neconstitutionale vor fi rediscutate in Parlament.

Florin Iordache i-a spus lui Tudorel Toader ca a venit neinvitat la comisia speciala si l-a criticat pentru ca nu a modificat Codul penal prin OUG. Iordache a refuzat initial sa ii dea cuvantul lui Toader, dar ulterior s-a razgandit

"Ministerul Justitiei nu a avut niciun interes sa adopte", a aruncat Iordache cu sageti in Tudorel Toader.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri