Comisia speciala, condusa de catre Florin Iordache, a turat motoarele in aceasta dimineata, adoptand la viteza automata modificarile legilor justitiei. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca este posibil ca la sedinta Biroului Permanent, de la 13:30, PSD sa propuna ca in aceasta seara sa se faca sedinta de vot final in plenul Camerei Deputatilor, unde sa se dea vot final pe proiectul Legii 303 privind statutul magistratilor.

Comisia speciala parlamentara privind legile justitiei, condusa de catre Florin Iordache a finalizat modificarile la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, proiect in cadrul caruia s-a votat infintarea unei Sectii speciale pentru investigarea infractiunilor din justitie in cadrul Parchetului General. In aceasta sedinta se va lucra si pe Legea 317 privind CSM, a treia din pachet , care prevede reglemntarea inspectiei judiciare.

Ca sa terminam cu dezinformarea din societate, inspectia judiciara sa fie o institutie autonoma, iar numirea conducerii va fi la CSM. Nu se poate mai transparent de atat, a declarat Iordache, dupa ce a trecut rapid la dezbaterile la Legea 317 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Dezbateri generale pe aceasta tema, conform HotNews.ro.

Sedinta solemna a Parlamentului, organizata in memoria Regelui Mihai, va fi organizata astazi, incepand cu ora 15:00.

Citeste si:
Klaus Iohannis anunță un nou pachet de legi ale Justiției
Klaus Iohannis anunță un nou...
Sursa foto: agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
CCR: Prelungirea mandatelor aleșilor locali, doar prin lege organică
Setari Cookie-uri