Procurorul DNA Alexandra Carmen Lancranjan instrumenteaza ancheta in dosarul Tel Drum, in care Liviu Dragnea este urmarit penal, dar si un alt dosar privind posibile fraude europene in care este anchetata societatea tel Drum.

Alexandra Carmen Lancranjan a explicat cum ii este afectata munca odata cu noile schimbari facute la Codul penal si Codul de procedura penala.

Procuroarea descrie o situatie ipotetica in care "Ioana" este victima anumitor tipuri de agresiuni.

"De ce te afecteaza pe tine modificarile Codului de procedura penala?

Ioana este intr-o relatie abuziva de cativa ani. In fiecare zi este jignita si amenintata de partenerul ei si convinsa ca nu poate sa iasa din acest calvar. Intr-o zi lucrurile degenereaza si Ioana ajunge la spital in urma batailor.

Citeste si:
Procuror-sef: Noile coduri penale ar scurt-circuita justitia
Procuror-sef: Noile coduri...

Procurorul deschide o ancheta penala. Legea acum il obliga sa ia masuri pentru a proteja victima. Ioana este audiata cu privire la cele intamplate si incurajata sa spuna ce i s-a intamplat deoarece este in siguranta

Modificarile Codului de procedura penala dau posibilitatea suspectului de a fi prezent la audierea Ioanei. De maine Ioana va fi nevoita sa declare stiind ca agresorul este in fiecare moment in aceeasi camera!

Desi victimele trebuie protejate! Ne spune tot o Directiva! Iar drepturile suspectului erau aparate prin prezenta avocatului

La fel se poate intampla in cazul traficului de persoane, a victimelor violentei, in cazul gruparilor infractionale!

Citeste si:
55.000 de oameni protesteaza in Bucuresti
Proteste masive in aceasta...

Tu ce ai spune daca persoana de care iti este frica te-ar privi in fiecare secunda din audiere?", a scris procuroarea pe Facebook.

A doua postare pe Facebook:

"De ce te afecteaza pe tine schimbarile din Codul de procedura penala?

In ancheta procurorul foloseste constatarea tehnico-stiintifica pentru o multime de situatii urgente: cand vrea sa descopere repede a cui este amprenta intr-o spargere de locuinta, cand vrea sa stabileasca daca suspectul furniza droguri sau o alta substanta, cand vrea sa afle care au fost cauzele unei morti suspecte.

Citeste si:
Tribunalul Teleorman nu redeschide o parte din dosarul Tel Drum
Tribunalul Teleorman nu vrea...

Eliminarea constatarii tehnico-stiintifice dintre probele permise inseamna ca niciunul dintre aceste cazuri nu va putea fi facut repede.

Daca ai descoperi ca cineva ti-a furat din casa ai vrea sa astepti o luna sa afli cine a fost?

Daca ar deceda cineva apropiat ai vrea sa stii acum cauza sau mult mai tarziu?", a mai scris procuroarea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
10 recomandari la doi ani de la implementare normelor GDPR
Setari Cookie-uri