CCR a admis sesizarea presedintelui Iohannis privind modificarile aduse Legii administratiei publice locale

CCR a admis sesizarea presedintelui Iohannis privind modificarile aduse Legii administratiei publice locale. "Prefectul nu are atributii de a inlocui decizia autoritatii locale competente sa-si valideze componenta", a declarat Valer Dorneanu, presedintele CCR, noteaza Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri sesizarea presedintelui Klaus Iohannis cu privire la modificarile aduse Legii administratiei publice locale.

"Am admis sesizarea considerand ca prefectul nu are atributii de a inlocui decizia autoritatii locale competente sa-si valideze componenta", a declarat presedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei de plen.

Pe 11 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a contestat la CCR actul normativ pentru modificarea si completarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, care instituie o noua procedura referitoare la validarea, ulterior constituirii consiliului local, a mandatelor de consilier local.

"Legea mentionata stabileste noi reguli in ceea ce priveste cvorumul sedintelor consiliului local sau ale consiliului judetean, dupa caz, in cadrul carora se propune validarea sau invalidarea unuia sau a unor consilieri locali/ consilieri judeteni noi. Consideram ca aceasta lege cuprinde reglementari neclare, imprecis redactate, ce contravin normelor si principiilor constitutionale si incalca prevederile art. 1 alin. (5), art. 16 alin. (1), art. 120 alin. (1), art. 121 alin. (2) si art. 123 alin. (2) si alin. (4) din Constitutie", se precizeaza in sesizarea de neconstitutionalitate.

Citeste si:
Curtea Constituțională a respins sesizarea președintelui Iohannis
Curtea Constituțională a...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat miercuri, pentru data de 6 martie, luarea unei decizii in cazul sesizarii presedintelui Klaus Iohannis cu privire la modificarile aduse legii prin care parlamentarii, ministrii, edilii, prefectii si sefii consiliilor judetene pot avea calitatea de comerciant persoana fizica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri