Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, marti, ca procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza constituita in urma unei plangeri formulate dupa difuzarea inregistrarilor de la DNA Ploiesti, potrivit Agerpres.

"Sectia de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza penala constituita ca urmare a inregistrarii unei plangeri penale si care vizeaza aspectele prezentate de catre mass-media. Totodata, Inspectia Judiciara - din oficiu si la solicitarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectueaza verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleasi aspecte", se precizeaza intr-un comunicat al PICCJ.

Conform aceleiasi surse, precizarile vin in urma solicitarilor mass-media de a prezenta un punct de vedere in legatura cu relatarile referitoare la o serie de aspecte vizand activitatea unor procurori din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA.

"Conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are deplina incredere ca atat investigatia penala cat si verificarile prealabile vor fi efectuate cu profesionalism si vor elucida aspectele semnalate in mass-media", se mai mentioneaza in comunicat.

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe inregistrari audio in care erau redate presupuse discutii ale procurorului sef al Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri