"Sectia de urmarire penala si criminalistica efectueaza cercetari intr-o cauza penala constituita ca urmare a inregistrarii unei plangeri penale si care vizeaza aspectele prezentate de catre mass-media. Totodata, Inspectia Judiciara - din oficiu si la solicitarea presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii - efectueaza verificari prealabile pentru a stabili daca exista indicii privind savarsirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleasi aspecte", se precizeaza intr-un comunicat al PICCJ.

Conform aceleiasi surse, precizarile vin in urma solicitarilor mass-media de a prezenta un punct de vedere in legatura cu relatarile referitoare la o serie de aspecte vizand activitatea unor procurori din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA.

"Conducerea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are deplina incredere ca atat investigatia penala cat si verificarile prealabile vor fi efectuate cu profesionalism si vor elucida aspectele semnalate in mass-media", se mai mentioneaza in comunicat.

Postul de televiziune Antena 3 a prezentat, pe 11 februarie, mai multe inregistrari audio in care erau redate presupuse discutii ale procurorului sef al Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA, Lucian Onea, cu fostul deputat Vlad Cosma, trimis in judecata intr-un dosar de coruptie, referitoare la falsificarea unor probe din dosare.

Revista presei 8 noiembrie:...
Citeste si: Revista presei: Traian Basescu a ramas fara cetatenia moldoveneasca

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock