De asemenea, procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat, miercuri seara, ca atacul din ultima perioada asupra justitiei nu este unul intamplator si vizeaza "ingenuncherea statului roman, umilirea societatii", conform Agerpres.ro.

"Nu cred ca acest atac este intamplator. Asistam in ultima perioada la un festival disperat al inculpatilor, un festival in care inculpati condamnati, in care inculpati trimisi in judecata spun neadevaruri, spun parti de adevar. Aici nu este vorba despre Kovesi sau despre procurorul sef al DNA. (...) DNA nu este un om, DNA este o institutie. (...) Acest atac nu este despre Kovesi, acest atac este despre procurorii care si-au facut treaba in ultimii ani si acest atac vizeaza ingenuncherea statului roman, vizeaza umilirea societatii si umilirea cetatenilor romani", a spus Kovesi intr-o conferinta de presa.

Sefa DNA a aratat ca justitia este "sub un asalt" de mai mult de un an, iar cei care ataca sunt oameni cu resurse care doresc sa decredibilizeze actul de justitie.

"Pentru ce suntem atacati? Pentru ca ne-am facut treaba, pentru ca am dovedit fapte de coruptie, pentru acest lucru suntem atacati. Justitia este sub un asalt (...) de peste un an de zile. Daca ne uitam cine ataca, vedem inculpati condamnati, inculpati trimisi in judecata. (...) Oameni care au bani, care au resurse, oameni care au posibilitati si care doresc sa decredibilizeze actul de justitie, sa decredibilizeze ceea ce s-a facut in mod corect in ultimii ani, sa duca in derizoriu faptele de coruptie", a mai spus Kovesi

Ce scrie presa internationala...
Citeste si: Ce scrie presa internationala despre protestul diasporei din Capitala