Ioan Becali va fi eliberat conditionat din inchisoare, dupa o decizie definitiva a magistratilor Tribunalului Ialomita, scrie Agerpres.

Tribunalul a respins o contestatie a DNA si a mentinut decizia de eliberare data pe 5 martie de Judecatoria Slobozia.

Ioan Becali avea de executat un rest de pedeapsa din condamnarea de 7 ani si 4 luni inchisoare primita pentru mituirea fostei judecatoare Geanina Terceanu.

Pe 20 februarie, Ioan Becali a fost condamnat la 7 ani si 4 luni, iar fratele sau Victor Becali a primit 5 ani si 8 luni inchisoare cu executare, in dosarul in care sunt acuzati ca au mituit-o pe fosta judecatoare Geanina Terceanu.

Conform DNA, in februarie 2009, Geaninei Terceanu, in calitate de judecator la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalisti, in care fratii Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti conducatori din fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

Citeste si:
Dragnea ramane incarcerat: Inalta Curte a respins recursul
Dragnea ramane incarcerat:...

In 3 aprilie 2012, magistratul a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii, in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 ('fapta nu exista').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Terceanu a primit, in intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o suma totala de 195.000 de euro.

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost data lui Terceanu de catre inculpatii Becali, iar suma de 10.000 de euro de catre inculpatul Borcea. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folositi de Terceanu la achizitionarea unei locuinte (al carei pret total a fost de 93.000 euro)", sustin procurorii.

Ulterior, in martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv pe cei implicati in dosarul transferurilor, desfiintand astfel solutia de achitare data de judecatoarea Terceanu.

Citeste si:
Ministrul Justitiei a propus Procurorul General, sefii DNA si DIICOT
Ministrul Justitiei a propus...

Sursa foto: Shutterstock/ Andrey_Popov

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
DNA cere inchisoare cu suspendare pentru arhiepiscopul Tomisului
Setari Cookie-uri