Aproximativ 100 de procurori si judecatori protesteaza in tacere, sambata dupa-amiaza, pe treptele Curtii de Apel din Capitala fata de modificarile aduse legilor justitiei si fata de inceperea acestui proces legislativ fara obtinerea unui aviz din partea Comisiei de la Venetia. Vineri, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au cerut suspendarea oricaror decizii din partea CCR sau din partea celorlalti factori implicati in procesul legislativ cu privire la legile justitiei pana la emiterea avizului Comisiei de la Venetia si respectarea intocmai a recomandarilor GRECO.

Magistratii s-au adunat pe treptele Curtii de Apel in jurul orei 17.00, afisand pancarte cu mesaje precum „Pentru o justitie independenta”, „Avizul Comisiei de la Venetia”, „Principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat” sau „Conformarea obligatoriei cu recomandarile GRECO”, conform digi24.ro.

Protestul se desfasoara in tacere, fiind organizat de catre Forumul Judecatorilor. Marti, asociatia si-a anuntat retragerea de la lucrarile Comisiei parlamentare speciale pentru legile justitiei si a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii sa constate ca unele amendamente la Codurile penale aduc atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei, cu consecinta subminarii autoritatii acesteia

Sursa foto: shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Magistratii cer presedintelui sa repare problemele din justitie