Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins miercuri sesizarea Inspectiei Judiciare intr-una dintre actiunile care o vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, procuror-sef DNA, scrie Ziare.com.

Este vorba de actiunea disciplinara deschisa de Inspectia Judiciara pe numele procurorului-sef al DNA, care se refera la faptul ca ar fi desemnat pe unul dintre consilieri, judecatorul Dana Titian, sa faca verificari la doua servicii teritoriale ale DNA.

In total, Kovesi este vizata de trei actiuni disciplinare ale IJ

Sectia pentru procurori a Consiliului a amanat, miercuri, pentru 20 iunie, o decizie in cazul in care Kovesi este cercetata de IJ pentru refuzul de a se prezenta la audierile Comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

In acest dosar, Kovesi a fost audiata astazi, la CSM, timp de aproximativ doua ore.

Prima actiune disciplinare

Prima actiune disciplinara in cazul procurorului sef al DNA a fost declansata de Inspectia Judiciara in 12 ianuarie, o actiune similara fiind declansata si in cazul lui Marius Iacob, procuror-sef adjunct al DNA.

Procurorului sef al DNA i se imputa, intre altele, manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu.

Una dintre abaterile constatate de IJ in cazul lui Kovesi se refera la inregistrarile aparute in spatiul public, din timpul unei sedinte de lucru din 18 iunie 2017.

Sursa foto: Michal Kalasek / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri