Dupa intalnirea cu ministrul Tudorel Toader, Augustin Lazar a tinut sa precizeze ca in Parchetul General exista un deficit de 450 de procurori, de unde si necesitatea delegarii unor procurori in anumite functii: "Suntem obligati".

Declaratia procurorului general vine in contextul discutiei despre delegarile de procurori la DNA. Augustin Lazar a explicat marti ca toate delegarile s-au facut legal la momentul respectiv.

”Pentru a curma discutia publica si a asigura increderea in Ministerul Public, am dispus din motive de oportunitate - si nu de legalitate -incetarea delegarii colegilor care nu aveau conditiile de vechime prevazute de legea noua, urmand poate, sa revina cand vor avea vechimea necesara”, a spus Lazar, potrivit Hotnews.

El a insistat asupra deficitului de procurori din Parchetul General si din alte parchete din tara.

Pe langa cei 450 de procurori de care ar mai avea nevoie Ministerul Public, a spus Lazar, ”exista in tara 10-15 parchete care au singur procuror si trebuie sa-si ia si el concediu, sunt si parchete care nu au niciunul”.

Citeste si:
Hrebenciuc, condamnat la 3 ani inchisoare cu executare
Viorel Hrebenciuc, condamnat...

”Suntem obligati sa delegam”, a explicat seful Ministerului Public.

In niciun caz - cum s-a vehiculat in media - nu au fost dati afara, le multumesc public pentru activitatea pe care au desfasurat-o.

Tema delegarilor a intrat in atentia opiniei publice dupa ce procurorul-sef adjunct al DNA, Calin Nistor, a declarat, vineri seara, ca la DNA sunt delegati 7 sau 8 procurori. Ulterior, Tudorel Toader, a afirmat ca asteapta de la Calin Nistor "un raspuns corect si complet", mentionand ca sunt, de fapt, 20 de delegari la DNA.

Luni, DNA a prezentat intr-un comunicat de presa situatia procurorilor delegati.

Citeste si:
Bogdan Olteanu, condamnat la sapte ani inchisoare
Bogdan Olteanu, fostul...

"Numarul procurorilor delegati la DNA de la alte parchete este 12. Numarul procurorilor numiti in DNA si delegati in functii de conducere este 26. Numarul procurorilor de la alte parchete delegati in DNA in functii de conducere este 3. Numarul procurorilor numiti in DNA si delegati la alte parchete este 2", spune DNA.

Tot luni, procurorul general a dispus incetarea delegarii in cadrul DNA pentru sase procurori, care nu indeplinesc conditia de vechime in functie de minim opt ani, in urma intrarii in vigoare a modificarilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noua OUG ar putea afecta procurorul din dosarul Dragnea -Tel Drum