Tudorel Toader va declansa procedura de numire a unui nou procuror general. Augustin Lazar mai are dreptul la un mandat

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, a anuntat joi, dupa intalnirea de la Parchetul General, ca va declansa procedura de numire a unui nou procuror general. Acesta a explicat ca mandatul lui Augustin Lazar expira in luna aprilie si, astfel, la acel moment noul procuror sa poata prelua functia.

„Voi declansa procedura de numire a unui nou procuror general”, a anuntat Toader, joi.

„Mandatul ii expira (lui Augustin Lazar, n.red.) in luna aprilie si in paralel desfasuram procedura”, a adaugat ministrul, dupa intalnirea de la Parchetul General.

Intrebat daca judecatoarea Corina Mandrila (fosta Gheorghisan, fosta Daescu) de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) ar fi in carti pentru sefia Parchetului general (PG), Tudorel Toader a refuzat sa raspunda, potrivit Digi24.

„Nici n-am declansat procedura si acuma vizam? Vedem cine se va inscrie si atunci vom vedea”, a raspuns el.

Citeste si:
Alertă de COVID-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
La Universitatea Alexandru...

Augustin Lazar se afla la primul mandat de procuror general si mai are dreptul la inca unul.

Anterior, Ministrul Justitiei a declarat ca va anunta in cursul zilei „o masura importanta pentru statul de drept”.

El a facut declaratia la intrarea in sediul Parchetului General, unde, potrivit presei, s-a intalnit cu procurorul general adjunct Bogdan Licu si cu procuroarea Elena Iordache, presedinta Asociatiei Procurorilor din Romania.

Tudorel Toader a spus ca prezenta sa la PICCJ are loc in baza articolului 132 din Constitutie, conform caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei. "Prin urmare, merg sa vad cum isi desfasoara activitatea", a continuat Toader.

Citeste si:
Ministrul Justiţiei îndeamnă procurorii să le ia banii infractorilor
Ministrul Justiţiei îndeamnă...

El a spus ca se intalneste cu Elena Iordache, presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania, fara a preciza concret ce doreste sa discute cu aceasta.

Toader a spus ca se va intalni si cu procurorul general adjunct Bogdan Licu, pe fondul invitatiei lansate catre acesta la conferintele organizate in cadrul presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. "Prima (conferinta - n.r.) organizata de catre Ministerul Justitiei, referitoare la viitorul parchet european, a doua organizata de Ministerul de Externe, tot la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iasi, o actiune privind viitorul justitiei in spatiul comun european", a explicat ministrul.

"La iesire va voi comunica si o masura importanta pe care o voi lua", a incheiat Toader de dimineata.

Citeste si:
Klaus Iohannis l-a eliberat din functie pe procurorul Augustin Lazar
Presedintele Klaus Iohannis...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri