Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 extinde ancheta in cazul violentelor fata de Jandarmerie de la protestul diasporei. 62 de militari au fost agresati in timpul protestului, spun anchetatorii.

Pe baza declaratiilor primite de anchetatori, 62 de jandarmi au fost agresati la protestul de pe 10 august. Nu toti au depus insa plangere la Parchet. Magistratii au extins ancheta in cazul lor si vor sa afle exact de unde si in ce context au pornit violentele de la mitingul diasporei, noteaza Digi24.

Pana acum, atat la Parchetul Militar cat si la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au inregistrat peste 700 de plangeri penale, venite din partea persoanelor care au suferit vatamari si au fost agresate la protestul diasporei, iar unii dintre ei au spus ca vor cere daune pentru cele patimite.

Procurorii militari de la Parchetul General continua cercetarile si au cerut o expertiza fizico-chimica a gazelor lacrimogene folosite de catre jandarmi la protestul din 10 august, cercetarile urmand a fi efectuate de experti din Institutul de Expertize Criminalistice.

In continuare, in acest caz, se desfasoara investigatii pentru identificarea persoanelor implicate in comiterea de violente, inclusiv din randul fortelor de ordine.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri