Judecatorul din Dosarul Colectiv Valeriu Terceanu s-a pensionat, presedintele Klaus Iohannis semnand vineri decretul de eliberare din functie, informeaza Administratia Prezidentiala.

Astfel procesul ar putea fi reluat de la zero.

In 24 iulie, plenul CSM a aprobat, cu unanimitate, cererea de pensionare depusa de Valeriu Mihail Terceanu, judecatorul din dosarul Colectiv, noteaza Hotnews.

In conditiile in care cererea de pensionare a judecatorului a fost aprobata cu unanimitate de catre plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dosarul va fi preluat de un alt magistrat care, cel mai probabil, va fi nevoit sa reia toate procedurile facute pana acum de Valeriu Mihail Terceanu.

Intrebata, marti, ce se intampla cu dosarul Colectiv in conditiile in care judecatorul se pensioneaza, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat ca este de competenta instantei respective sa ia decizia.

Citeste si:
Dosarul Colectiv are un nou judecator: Procesul NU se reia de la zero
Procesul Colectiv nu se reia...

Urmatorul termen in dosar, care se judeca la Tribunalul Bucuresti, a fost fixat pentru data de 10 septembrie.

Reprezentantii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumarate ori tergiversarea dosarului. Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an nu se va mai intampla nimic in procesul „Colectiv”.

„Ce mi se pare anormal este fapul ca exista pericolul ca acest dosar sa se reia de la zero. Iar aici avem o mare problema, pentru ca mai sunt trei luni si se fac trei ani de la aceasta tragedie, iar procesul sta pe loc. Am stat doi ani si jumatate ca sa inceapa procesul, care are doua infatisari pe fond, iar acum a aparut aceasta lovitura, mai ales ca in septembrie trebuia sa fie urmatoarea infatisare”, a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si parintele unui tanar decedat dupa incendiul de la Colectiv.

Presedintele Asociatiei Colectiv este de parere ce se doreste tergiversarea procesului, iar ancheta decurge foarte greu.

Citeste si:
Ce spune Arafat despre ajutorul international in cazul Colectiv
Arafat, despre ajutorul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dancila a ignorat o intrebare delicata despre Colectiv si a plecat