La trei ani de la tragedia care a indoliat Romania, procesul Colectiv s-a reluat, luni, 22 octombrie, dupa ce judecatorul care s-a ocupat de dosar a s-a pensionat. In locul lui a fost numit unul nou. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi.

Procesul Colectiv s-a reluat. Patronul firmei care a montat artificiile vorbeste public pentru prima data. Procesul Colectiv s-a reluat cu un nou judecator si un lung sir de cereri din partea inculpatilor. Avocatii acestora au cerut sa fie chemati in instanta nu mai putin de 173 de martori. Magistratul care a preluat dosarul, dupa pensionarea celui care a inceput judecata, a decis sa nu ii mai audieze pe cei trei patroni ai clubului. A vrut sa auda ce au de spus ceilalti 9 inculpati, insa niciunul dintre acestia nu a vrut sa vorbeasca. Au sustinut ca nu sunt pregatiti sa dea declaratii. „A fost o tragedie, in adevaratul sens al cuvantului, dar o sa vedem la final”, afirma Cristian Nita, patronul firmei de artificii, conform Digi 24

Iohannis: Independenta justitiei, pusa la grea incercare. Sunt tot mai frecvente atacurile din partea unor politicieni lipsiti de integritate. Presedintele Klaus Iohannis considera ca independenta justitiei romane este pusa la grea incercare, presedintele precizand ca sunt tot mai frecvente atacurile la adresa justitiei din partea unor politicieni lipsiti de integritate si, in aceste conditii, moralitatea si profesionalismul magistratilor devin esentiale in apararea si mentinerea increderii cetatenilor in justitie, relateaza Adevarul.

Ponta: Viitorul resurselor naturale ale Romaniei nu poate fi decis printr-o negociere de taraba intre domnul Dragnea si domnul Tariceanu. Victor Ponta a anuntat ca membrii formatiunii sale politice nu vor sustine in Parlament proiectul legii offshore, iar in ce priveste directiva europeana privind combaterea spalarii banilor va fi luata o decizie abia dupa ce reprezentantii Guvernului vor explica efectele transpunerii acesteia, informeaza Evenimentul Zilei.

Amendament cu dedicatie pentru UDMR la legea spalarii banilor: Minoritatiile membre ale Consiliului Minoritatiilor Nationale nu vor fi obligate sa raporteze statului beneficiarii finali. Comisia Juridica a adoptat luni un nou amendament la directiva europeana privind combaterea spalarii banilor, amendament cu dedicatie pentru UDMR, noteaza Hotnews.ro.

Presedintele SUA trimite armata la granita cu Mexicul: ”Trebuie sa-i oprim”. Presedintele Donald Trump a avertizat luni ca este pregatit sa trimita soldati la granita cu Mexicul, indiferent de numarul care va fi necesar. Potrivit Fox News, presedintele american este hotarat sa blocheze accesul imigrantilor in SUA cu ajutorul armatei si a Garzilor Nationale. ”Este o situatie oribila si sunt mai mult de 5000 de oameni. Si trebuie sa-i oprim la granita!” - a spus Trump. ”Caravana” migrantilor din America Centrala care se indreapta spre SUA are mai mult de 7.000 de persoane, a declarat adjunctul purtatorului de cuvant al ONU, Farhan Haq Aziz, citand o estimare a Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), relateaza AFP, potrivit Agerpres.

PSD Sector 5 a exclus patru consilieri generali, pentru voturi repetate impotriva intereselor legitime ale cetatenilor. Conducerea PSD Sector 5 a exclus din partid patru consilieri generali „pentru voturi repetate impotriva intereselor legitime ale cetatenilor”, dupa ce, recent, liderul organizatiei, Daniel Florea, ceruse in CExN acelasi lucru si pentru primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, scrie Gandul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri