Ministerul Muncii are o prima reactie in scandalul provocat de Darius Valcov, dupa ce acesta a publicat, intr-o postare pe Facebook, fisa medicala a unui protestatar. Pe scurt, concluzia ministerului: nu este vorba despre un document medical, ale carui informatii nu trebuie divulgate, ci despre unul administrativ. Ba mai mult, Corpul de Control va demara o ancheta pentru a verifica daca barbatul era capabil sa isi creasca cei doi copii, din cauza diagnosticului, scrie Digi24.

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii, aceasta reprezenta documentul de incadrare in gradul de handicap si facea parte din dosarul de pensionare pe motiv de invaliditate. Concluzia ar fi ca nu este vorba despre un document medical, ale carui informatii nu trebuie divulgate, ci despre unul administrativ.

Documentul are valabilitate de un an si a fost intocmit in patru exemplare, dintre care unul a ajuns la angajatorul barbatului.

Argumentele par sa sugereze ca, in aceste conditii, actul in care apar informatii medicale poate fi facut public fara niciun fel de probleme.

Codul Penal spune altceva

Cu totul altceva scrie in Codul Penal, unde sunt prevazute sanctiuni cu inchisoarea pana la 2 ani pentru divulgarea fara consimtamantul pacientului a unei boli de care acesta sufera sau a starii de sanatate. Cu pana la sase ani se pedepseste instigarea la ura pe temei de boala cronica necontagioasa, precizeaza aceeasi lege.

Citeste si:
Orban vrea sa opreasca "robinetul de bani" inventat de Valcov
Orban vrea sa opreasca...

Comunicatul Ministerului Muncii precizeaza ca va fi verificata situatia barbatului ale carui date sunt acum publice.

Ministerul Muncii ancheteaza cetateanul sa vada de ce primeste pensie si cum si-a crescut copiii

Mai exact, Corpul de Control urmeaza sa vada daca acesta era capabil sa aiba grija de cei doi copii ai sai, din cauza diagnosticului sau si daca la momentul respectiv a fost sesizata Protectia Copilului.

Reactia Ministerului Muncii vine la mai mult de 24 de ore dupa postarile lui Darius Valcov si dupa ce Liviu Dragnea i-a luat apararea acestuia. „A fost o postare privata”, spune liderul PSD despre gestul consilierului pe probleme economice al premierului. Liviu Dragnea sustine ca nu intelege de ce nu au fost atatea critici si atunci cand au fost facute publice informatii din anchete ale DNA. In schimb, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, admite ca Darius Valcov a depasit limita. Iar Grupul Minoritatilor Nationale din Parlament cere demiterea acestuia, dupa o a doua postare pe Facebook, in care sustine ca Forumul Democrat al Germanilor din Romania ar fi continuatorul unei organizatii naziste.

Citeste si:
Viorica Dancila a renuntat la majorarea salariului minim cu 100 de lei
Viorica Dancila a renuntat la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
VIDEO: Viorica Dancila, in dialog cu un cetatean