Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, dupa ce a participat la sedinta plenului CSM, ca este greu de crezut ca va fi vazut, pe viitor, "facand acte notariale".

Potrivit unor informatii aparute in spatiul public, solicitarea ministrului Justitiei de a deveni notar public cu un post in localitatea Iasi, circumscriptia Judecatoriei Iasi, ar avea ca scop aducerea fiului cel mare, Ionut Alexandru Toader, in prezent notar intr-o comuna din judet, intr-un post la oras, scrie Ziare.com.

Intrebat de jurnalisti despre acest aspect, ministrul Toader a spus ca fiul sau nu este notar.

"Fiul meu nu este notar. Este repartizat intr-o localitate din Iasi, dar de la momentul repartitiei, un distins notar din Iasi, chiar presedintele Camerei (Andi Cheptine, presedintele Camerei Notarilor din Iasi - n.red.), l-a luat asociat. Vreti sa ii fac reclama? Cabinetul merge foarte bine, iar ei sunt foarte compatibili si au bucuria de a realiza impreuna actul notarial", a afirmat ministrul joi.

Tudorel Toader dezvaluie ce va face dupa ce pleaca din guvern

De asemenea, acesta a declarat ca este greu de crezut ca va fi vazut, pe viitor, "facand acte notariale".

"Structura mea profesionala este in domeniul dreptului penal, si nu privat sau civil, incat e greu de crezut ca ma veti vedea facand acte notariale pe viitor. E greu de crezut ca eu voi sta in cabinet si voi face acte notariale. Sunt avocat suspendat pe perioada cat sunt ministru, apor voi relua profesia de avocatura in zona dreptului penal", a completat Tudorel Toader.

Toader a solicitat, in august, Uniunii Notarilor sa ceara Ministerului Justitiei suplimentarea functiilor de notar, astfel incat sa intre in acest corp profesional in calitate de fost membru al Curtii Constitutionale.

Ordinul prin care a fost pusa in aplicare decizia de admitere a solicitarii lui Tudorel Toader a fost semnat de secretarul de stat in Ministerul Justitiei Nicolae Liviu Popa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri