Procurorii au clasat dosarul lui Tudorel Toader privind obtinerea postului de notar

Parchetul General a clasat dosarul in care au fost efectuate verificari cu privire la modul in care ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut Uniunii Notarilor Publici sa propuna numirea sa in functia de notar.

Potrivit Biroului de presa al Parchetului General, dosarul a fost inchis in baza art. 16, lit.b) din Codul de procedura penala: "fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege", scrie Agerpres.

Dosarul a fost deschis in luna septembrie, in urma unui denunt depus pe numele ministrului Justitiei, fiind inceputa atunci urmarirea penala in rem pentru infractiunile de abuz in serviciu si folosire a functiei pentru favorizarea unei persoane.

Ulterior, Tudorel Toader a declarat ca a facut solicitarea de a deveni notar public in baza Legii Curtii Constitutionale, care prevede ca un fost judecator constitutional poate activa ca notar sau avocat fara examen.

"Adevarat este ca am facut solicitare de a deveni notar public. In ce baza am facut solicitarea? In baza legii. Care lege? Legea Curtii Constitutionale, care spune ca la incheierea mandatului pentru care a fost numit judecator constitutional, la cerere, fostul judecator se poate face notar sau avocat, evident definitiv, fara examen. Prin urmare, solicitarea catre Uniunea Notarilor am facut-o in baza legii, a acestui articol 69 alineat 4 dintr-o Lege 168 care modifica Legea 47/1992 a Curtii Constitutionale. Am solicitat in acelasi timp dobandirea calitatii de notar public, in acelasi timp, repet, si suspendarea din functie; permite legea, legea notarilor, pentru ca altfel as fi intrat in incompatibilitate", spunea atunci Tudorel Toader.

Citeste si:
Alertă de COVID-19 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași
La Universitatea Alexandru...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri