Un proces-verbal este tot ce ar fi depus Jandarmeria Romana la DIICOT, potrivit ministrului de interne, Carmen Dan. Aceasta s-a ferit sa confirme ipoteza lansata de liderul PSD, Liviu Dragnea, potrivit careia protestele din 10 august ar fi fost o lovitura de stat, scrie Digi24.

"Sunt institutii abilitate care, in baza tuturor inscrisurilor, probelor, documentelor si verificarilor facute ulterior, trebuie sa stabileasca ce a fost in spatele acestor evenimente", a spus joi Carmen Dan.

Declaratiile au fost facute dupa ceremonia de celebrare a Zilei Pompierilor.

Jandarmeria a depus saptamana aceasta o sesizare in legatura cu evenimentele din 10 august privind infractiuni legate de actiuni impotriva ordinii constitutionale.

"Cum comentati ceea ce au depus jandarmii la DIICOT? Vorbim de o lovitura de stat, avem date in acest sens? Credeti ca ar fi putut fi o tentativa de lovitura de stat pe 10 august? Care ar fi elementele care i-au condus catre aceasta idee?", au fost intrebarile jurnalistilor pentru minstrul de Interne.

"Cred ca fiecare are dreptul sa depuna o sesizare sau o plangere la Parchetul competent, daca considera ca sunt motive intemeiate. Jandarmeria a depus intr-adevar o sesizare in care a expus o serie de date si fapte rezultate in urma analizelor care s-au facut la nivelul Jandarmeriei Romane si cred ca sunt indreptatiti sa faca lucrul acesta, pentru ca ei sunt, pana la urma, cei care au avut un rol important si determinant in gestionarea evenimentelor de la 10 august."

Jandarmii au depus la DIICOT un proces-verbal

"Este, asa cum am spus, mai degraba un proces-verbal, asa cum aveau de altfel datoria sa faca, depus catre organul competent de Parchet. Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. De aici, cred ca mult mai mult poate sa comunice chiar parchetul competent sesizat."

"Au depus un inscris care semnaleaza anumite aspecte. Numiti-l sesizare, numiti-l proces-verbal... Este un inscris care a fost inregistrat la DIICOT."

"Nu eu sunt cea care trebuie sa stabileasca ce a fost. Sunt institutii abilitate care, in baza tuturor inscrisurilor, probelor, documentelor si verificarilor facute ulterior, trebuie sa stabileasca ce a fost in spatele acestor evenimente.", a raspuns Carmen Dan, intrebata despre posibilitatea tentativei unei lovituri de stat.

La mai bine de o luna de la protestul din 10 august, Jandarmeria a depus o plangere penala la DIICOT. Reprezentantii institutiei sustin ca fortele de ordine ar fi dejucat, in acea seara, o tentativa de lovitura de stat si le cer procurorilor sa ii gaseasca pe cei care ar fi incercat sa schimbe ordinea constitutionala. Scenariul loviturii de stat a fost lansat de Liviu Dragnea si este tot mai des invocat de liderii PSD.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri