Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, sustine ca presedintele Klaus Iohannis s-a antepronuntat in ceea ce priveste faptul ca Jandarmeria a actionat violent la mitingul din 10 august. De asemenea, Dan spune ca va modifica legislatia astfel incat niciodata sa nu mai fie pusa sub semnul intrebarii actiunea in forta a jandarmilor.

"Consider ca presedintele Romaniei s-a antepronuntat, pentru ca toata lumea isi aminteste iesirea publica, imediat dupa evenimentele din 10 august, in care s-a pronuntat foarte clar in sensul constatarii publice ca Jandarmeria a actionat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general sa se sesizeze si cred ca (...) Parchetul General nu este in coordonarea Administratiei Prezidentiale. Bineinteles ca procurorul general avea competenta sa se sesizeze si fara sa ii solicite presedintele Romaniei lucrul acesta", a declarat Carmen Dan, marti, in Comisia de aparare din Senat, scrie Agerpres.

Ministrul a reafirmat ca pozitia Parchetului General face mai degraba "sa se nasca intrebari decat sa clarifice lucruri".

"Cred ca am argumentat punctul meu de vedere, pentru ca, sincer, citind comunicatul Parchetului General de ieri cred ca mai degraba se nasc intrebari decat sa se clarifice lucruri, aspecte, uitandu-ne la toata presiunea care a fost in ultimele zile, presiunea publica pe sefii Jandarmeriei si pe secretarul de stat care raspunde de institutiile prefectului - deocamdata luand in calcul inclusiv faptul ca acestia si-au aflat calitatea din media si nu asa cum ar fi fost normal comunicata de catre Parchetul General. Tot ce pot sa spun este ca am incredere ca intr-un stat de drept justitia va functiona si ca, pana la urma, adevarul va iesi la lumina si ca in instanta de judecata se va face dreptate. Am incredere ca judecatorii vor face lucrul acesta, fara a se intelege ca pun o umbra de indoiala asupra activitatii procurorilor. Am incredere ca actul de justitie se va infaptui si ca, pana la urma, adevarul se va alege ca apa de ulei", a afirmat Carmen Dan.

Carmen Dan spune ca va modifica legislatia astfel incat niciodata sa nu mai fie pusa sub semnul intrebarii actiunea in forta a jandarmilor.

"Eu ca ministru imi asum acest demers si odata ce propunerea legislativa ajunge in Parlament sa o dezbatem ca sa serveasca realitatilor curente. Sa ne aruncam foarte atent un ochi pe tot ce inseamna legislatie ca orice misiune a structurilor statului sa nu mai poata fi pusa sub semnul intrebarii vreodata", potrivit Ziare.com.

"Este clar ca nu suntem pe un cadru legislativ care sa serveasca actualitatea acestor timpuri, trebuie sa ne indreptam atentia, oricat de mult ar deranja in unele zone in perioada urmatoare. Uitandu-ma si in comunicatul Parchetului, fara sa am pretentia ca pun la indoiala actul pe care il fac procurorii, se vorbeste de restabilirea ordinii publice prin incalcarea libertatii de exprimare. Eu intreb unde in Constitutia Romaniei sau in Legea 60/1991 exista o reglementare in sensul permiterii unor manifestari violente? Mai sunt multe de luat in discutie, dar de un an si 8 luni Jandarmeria gestioneaza genul acesta de manifestatii publice si asta din cauza ca articolul care vorbeste de caracterul de spontaneitate permite multe interpretari".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri