Curtea de Apel Bucuresti a decis luni instituirea sechestrului pe toate bunurile mobile si imobile detinute de fostul ministru Elena Udrea, pana la concurenta sumei de 4,7 milioane de euro, in vederea confiscarii speciale, scrie Agerpres.

Decizia a fost luata de magistrati in dosarul in care Elena Udrea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta si spalare a banilor, alaturi de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de marturie mincinoasa.

Inca un proces pentru Elena Udrea: Magistratii au stabilit ca poate incepe judecata in Dosarul Hidroelectrica

De asemenea, instanta a dispus inceperea judecarii pe fond in acest dosar, fiind respinse cererile si exceptiile ridicate de Elena Udrea si Dan Andronic.

"In baza art. 345 al. 1 si 2 C.pr.pen. respinge, ca nefondate, cererile si exceptiile formulate de inculpatii Udrea Elena Gabriela si Andronic Dan Catalin. In baza art. 346 al. 2 C.pr.pen. constata legalitatea administrarii probelor, a efectuarii actelor de urmarire penala si sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 604/P/2017 din 18.12.2017 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, prin care au fost trimisi in judecata inculpatii Udrea Elena Gabriela si Andronic Dan Catalin. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatii Udrea Elena Gabriela si Andronic Dan Catalin pentru infractiunile pentru care au fost trimisi in judecata, conform incadrarii expuse in rechizitoriul mai sus mentionat. In baza art. 249 C.pr.pen. rap. la art. 32 din Legea nr. 656/2002 si art. 20 din Legea nr. 78/2000 dispune instituirea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile, prezente si viitoare ale inculpatei Udrea Elena Gabriela, pana la concurenta echivalentului in lei a sumei de 4.700.000 euro, in vederea confiscarii speciale. Cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare cu privire la masurile asiguratorii si de 3 zile de la comunicare cu privire la dispozitia de incepere a judecatii cauzei si a modului de solutionare a cererilor si exceptiilor. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 1 octombrie 2018", se arata in decizia instantei.

In decembrie 2017, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a Elenei Udrea pentru trafic de influenta si spalare a banilor si a lui Dan Andronic pentru marturie mincinoasa.

Potrivit DNA, Elena Udrea este acuzata ca a acceptat promisiunea facuta prin intermediari de omul de afaceri Bogdan Buzaianu, in anul 2011, de a primi suma de 5 milioane de dolari pentru a-si exercita influenta asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei si Hidroelectrica, in vederea mentinerii, in conditiile deja negociate, a contractelor pe care societatea omului de afaceri le incheiase cu compania producatoare de energie.

"Din suma promisa, inculpata a primit, in noiembrie 2011, in scopul aratat, prin intermediari, 3.800.000 de dolari, dar si o creanta de 900.000 de euro; creanta reprezenta o suma pe care o firma a omului de afaceri o imprumutase unui tert si care era garantata cu parti sociale ale unei societati comerciale care detinea doua publicatii", spun procurorii.

Conform DNA, pentru a ascunde ca era beneficiara reala a creantei de 900.000 euro, care i-ar fi conferit pe cale de consecinta si puterea de a influenta activitatea societatii cu activitate media, Udrea a preluat aceasta creanta de la firma controlata de omul de afaceri prin interpunerea unei alte firme paravan, apartinand unei cunostinte.

In cazul lui Dan Andronic, DNA mentioneaza ca, atunci cand a fost audiat ca martor, a facut afirmatii mincinoase cu privire la aspectele esentiale ale cauzei.

"De exemplu, Dan Catalin Andronic a declarat mincinos ca nu a avut cunostinta de imprejurarea ca Elena Gabriela Udrea este beneficiara reala a creantei amintite, care i-ar fi permis acesteia sa controleze societatea media, sa dobandeasca parti sociale, sa se implice in politica editoriala a unui cotidian detinut de aceasta societate; ca ii comunica Elenei Udrea date privind situatia financiara a cotidianului detinut de societatea media si indicatori de performanta, doar pentru a se lauda, pentru a o incunostiinta ca publicatiei ii 'merge bine'; ca nu i-a cerut Elenei Udrea acordul pentru a publica anumite articole, ci doar s-a consultat cu aceasta pentru a 'verifica veridicitatea' informatiilor obtinute", mai spune DNA.

Elena Udrea a fost condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare in dosarul "Gala Bute" pentru luare de mita si abuz in serviciu, insa ea a parasit Romania, aflandu-se in prezent in Costa Rica.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri