Unul dintre protestatarii care a lovit femeia jandarm, in timpul mitingului din 10 august, a fost retinut de procurorii Parchetului Capitalei pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, scrie Agerpres.

"In cauza avand ca obiect infractiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucratori de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor si munitiilor (sustragerea unei arme) si tulburarea ordinii si linistii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul I.L.G. pentru savarsirea infractiunilor de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice. In data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., in timp ce se afla in Piata Victoriei din Bucuresti, sector 1, in timpul unui manifestatii publice, alaturi de numeroase alte persoane, a agresat un subofiter de jandarmi aflat in exercitarea atributiilor de serviciu, aplicandu-i o lovitura cu piciorul in regiunea spatelui, dupa ce in prealabil l-a tras de vesta de serviciu. Totodata, prin actiunile violente comise asupra persoanei vatamate, inculpatul a tulburat ordinea si linistea publica, creand un puternic sentiment de teama numeroaselor persoane prezente la manifestatia de protest", se arata intr-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Barbatul va fi dus in instanta cu propunere de arestare preventiva.

In urma protestului de pe 10 august, soldat cu peste 450 de raniti si mii de oameni expusi intens la gaze lacrimogene, mai multe persoane au fost retinute. Doi dintre protestatari au fost retinuti dupa ce au lovit-o pe jandarmerita, fiind acuzati de ultraj si tulburarea linistii publice. Un altul a fost retinut, dupa ce a furat arma jandarmeritei si a si tras cu ea, iar pe 24 august, alti doi protestatari au fost retinuti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri