Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seara, ca va trimite propunerea pentru sefia DNA catre presedintele Klaus Iohannis chiar daca Sectia pentru procurori nu va da un aviz consultativ in aceasta privinta sau daca nu se vor intruni toti membrii, desi asa prevede legea, noteaza Ziare.com

"Audierea va fi pe data de 8 octombrie, voi fi prezent. (...) Sa ne imaginam ca pe 8 nu au putut sa vina toti membrii Sectiei de procurori, eu ce, stau o luna de zile? Eu voi da drumul la propunere catre presedinte. (...) Daca pe 8 (octombrie, n. red.) nu imi dau avizul. (...) Daca pe 8 nu avem o decizie si nu avem cvorum de sedinta la Sectia de procurori, nu-i mai astept si dau drumul la propunere", a declarat ministrul Tudorel Toader, la Romania TV.

Procurorii CSM au amanat audierea Adinei Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru sefia DNA, pana in momentul in care se va lamuri daca aceasta face sau nu obiectul unei abateri disciplinare. Urmatoarea audiere va avea loc pe 8 octombrie. Decizia a fost luata cu patru voturi pentru si doua impotriva.

Decizia a venit dupa ce procurorul general, Augustin Lazar, a anuntat ca a sesizat Inspectia Judiciara privind scurgerea de informatii de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, de unde privine Adina Florea. Este vorba despre protocolul secret din 2016 incheiat intre SRI si Ministerul Public, publicat de Darius Valcov.

Citeste si:
Adina Florea a primit aviz negativ de la CSM pentru sefia DNA
Adina Florea a primit aviz...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Toader ignora avizul CSM si o propune pe Adina Florea sefa la DNA