Procurorul general, Augustin Lazar, a depus, vineri, la Curtea de Apel Alba o cerere de susupendare a procedurii de revocare declansata de ministrul justitiei, Tudorel Toad, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Tot astazi, Augustin Lazar a depus la ministerul justitiei o plangere prealabila impotriva actului administrativ reprezentat de raportul de revocare al ministrului Tudorel Toader.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat pe data de 24 octombrie procedura de revocare din functie a procurorului general, Augustin Lazar. Toader a enumerat 20 de capete de acuzare la adresa lui Lazar, printre care si semnarea unui protocol secret cu SRI in 2016, dar si ascunderea adevarului despre acest protocol.

A urmat apoi un adevarat razboi al declaratiilor intre ministrul justitiei si procurorul general pe tema ordonantei de clasare a unui dosar care il viza pe Klaus Iohannis care ar fi fost depusa in dosarul de numire.

Razboiul dintre cei doi a culminat joi seara, cand ministrul justitiei a afirmat, ca Augustin Lazar si-a luat consilier personal un procuror care ar fi facut parte din comisia de interviu pentru functia de procuror general.

Citeste si:
Protest impotriva lui Tudorel Toader la Iasi
Protest impotriva lui Tudorel...

Tudorel Toader a adaugat ca Augustin Lazar ar fi facut acelasi lucru si cu procurorii de la Inspectia Judiciara care au facut verificari la Parchetul General.

Stire in curs de actualizare

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Cum castiga Tudorel Toader intr-o luna cat altii intr-un an