Presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru numirea Adinei Florea in functia de procuror sef al DNA.

Presedintele Klaus Iohannis a respins-o miercuri pe Adina Florea, propusa de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la sefia DNA. Iohannis a invocat faptul ca ”nu sunt indeplinite conditiile de legalitate necesar a fi intrunite, in mod obiectiv, de catre procuror, pentru a fi numit intr-o functie de conducere, respectiv cea prevazuta de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004”, scrie G4Media.

Presedintele Iohannis a respins si celelalte propuneri facute de Toader la functii de conducere din Parchetul de pe langa Inalta Curte si DIICOT.

Comunicatul integral al Administratiei Prezidentiale:

In luna octombrie a.c., ministrul justitiei, domnul Tudorel Toader, a transmis Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis, urmatoarele propuneri de numire a unor procurori in functii de conducere:

Citeste si:
Donald Trump, despre viitorul Romaniei si relatia SUA cu Romania
Casa Alba: Viitorul Romaniei...

– doamna Adina Florea, pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie;
– doamna Florena-Esther Sterschi, pentru functia de procuror sef al Sectiei de resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
– doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism;
– doamna Iuliana Nedelcu, pentru functia de procuror-sef adjunct al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie;
– doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru functia de procuror-sef al Sectiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In conformitate cu dispozitiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si, avand in vedere considerentele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 358/2018, Presedintele Romaniei respinge propunerile inaintate de catre ministrul justitiei, intrucat nu sunt indeplinite conditiile de legalitate necesar a fi intrunite, in mod obiectiv, de catre procuror, pentru a fi numit intr-o functie de conducere, respectiv cea prevazuta de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Toader, daca Iohannis e obligat sa o numeasca pe Adina Florea la DNA