UPDATE ora 15.40:

Liviu Dragnea a obtinut in instanta suspendarea hotararii prin care a fost desemnat completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, completul care urma sa judece procesul angajarilor fictive. Efectul acestei decizii a Curtii de Apel Bucuresti este ca toate procesele de la instanta suprema vor fi suspendate cel putin pana la sfarsitul anului, informeaza Digi24.

Liviu Dragnea avea termen in procesul de la Inalta Curte in data de 3 decembrie.

Stire initiala:

Procesele de la completurile...
Citeste si: Procesele de la completurile de 5 judecatori au fost intrerupte

Dragnea contesta judecatorii Inaltei Curti trasi la sorti la inceputul lunii, dupa ce Curtea Constitutionala a dat dreptate Guvernului si a decis ca e nevoie sa fie desemnate noi complete de judecata, in confirmitate cu noua legislatie adoptata.

In luna octombrie, completurile de la instanta suprema au fost contestate pe doua cai, atat la Curtea Constitutionala, cat si printr-un proces in contencios, la Curtea de Apel Bucuresti. Intre timp, a venit pronuntarea Curtii Constitutionale, care a contestat un conflict intre puterile statului, si ca urmare, imediat Inalta Curte a decis sa traga din nou la sorti completurile de cinci judecatori, s-au format noi completuri, astfel ca inclusiv procesul care il vizeaza pe Liviu Dragnea va fi judecat de noi judecatori, potrivit Digi24.

Vineri era programat un termen in procesul civil deschis de Liviu Dragnea la instanta Curtii de Apel Bucuresti. Aparatorul presedintelui Camerei Deputatilor a cerut ca instanta sa se pronunte si pe noua hotarare luata de conducerea Inaltei Curti de a trage la sorti noile completuri de 5 judecatori. Curtea de Apel a decis ca solicitarea este admisibila, ea se judeca in acest moment si urmeaza decizia instantei.

Jean-Claude Juncker revine la...
Citeste si: Juncker, intalniri cu Iohannis, Dragnea si Tariceanu la Bucuresti