Presedintele Klaus Iohannis a trimis la Curtea Constitutionala o sesizare cu privire la legea privind declasificarea protocoalelor cu SRI, lege adoptata recent de Parlament prin vointa majoritatii PSD-ALDE. Daca ar intra in vigoare, legea ar oferi, potrivit opozitiei, portite pentru revizuirea sentintelor definitive. Presedintele considera ca actul normativ ar trebui declarat neconstitutional in intregime, potrivit Digi24.

In documentul trimis la CCR, presedintele invoca atat motive legate de modul in care a fost adoptata legea, cat si motive legate de continutul actului normativ.

Legea a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor la mijlocul lunii noiembrie cu 174 de voturi „pentru”, 92 „impotriva” si patru abtineri. Opozitia si-a anuntat intentia de a contesta legea la CCR pentru ca multe persoane condamnate definitiv ar putea beneficia de revizuirea sentintelor, inclusiv condamnari pentru fapte cu violenta, omor, crima organizata sau coruptie.

Propunerea legislativa privind declasificarea unor documente vizeaza Hotararea CSAT nr. 17/2005 privind combaterea coruptiei, fraudei si spalarii banilor, precum si toate documentele care contin informatii clasificate in baza acesteia.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri