Calin Nistor, prim procurorul-sef adjunct al DNA, va prelua conducerea Directiei dupa expirarea mandatului de sase luni al Ancai Jurma.

Prim procurorul-sef Calin Nistor va conduce DNA. Procurorii anticoruptie au discutat, marti, cu Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, pentru a gasi cea mai buna rezolvare a crizei declansate de refuzul Ancai Jurma de a asigura interimatul acestei structuri inca un mandat. Anca Jurma a anuntat luni ca nu isi doreste prelungirea mandatului de interimar, care expira astazi, noteaza Digi24.

Cine este Calin Nistor, prim procurorul-sef adjunct al DNA?

In 2013, presa scria despre Calin Nistor ca a anchetat 45 de dosare de coruptie in 7 ani, fara nicio achitare. Atunci, Daniel Morar il nominalizase pentru conducerea DNA.

Calin Nistor a intrat in magistratura in 1995 si spune ca isi dorea sa lucreze ca magistrat si indeosebi in parchet.

A ajuns la DNA in 1 ianuarie 2006, a lucrat doi ani la Bucuresti, apoi a vrut sa se apropie de casa, asa ca, incepand cu ianuarie 2008, a fost delegat ca procuror-sef al Serviciului Teritorial Pitesti. Ulterior, a fost numit, prin hotararea CSM din mai 2008, procuror sef serviciu, iar apoi mandatul a fost reinnoit in luna mai 2011.

Augustin Lazar isi depune...
Citeste si: Lazar vrea un nou mandat. Toader: Eu voi fi in comisia de selectie

O sedinta de urgenta a avut loc la DNA, marti, pentru desemnarea unui nou sef interimat in fruntea Directiei. Procurorul general, Augustin Lazar, a fost prezent la aceasta sedinta si trebuie sa vina cu o noua propunere pentru conducerea DNA.

Intre timp, Anca Jurma a explicat intr-un comunicat de presa de ce nu mai vrea sa conduca lupta anticoruptie din Romania.

Anca Jurma a anuntat, luni, la CSM ca renunta sa mai fie sef interimar la DNA. Perioada de 6 luni de interimat a Ancai Jurma expira astazi, iar in discutie se afla prelungirea acesteia.

Prin urmare, la Directia Nationala Anticoruptie urmeaza sa fie numit un alt interimar, a anuntat ministrul justitiei, Tudorel Toader la iesirea de la sedinta CSM. El a precizat luni ca stabilirea unei noi propuneri pentru conducerea interimara DNA se va stabili intr-o sedinta ulterioara a CSM.

Metrorex lanseaza o licitatie...
Citeste si: Licitatie pentru trenurile magistralei de metrou Drumul Taberei

Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei, a fost deja refuzata o data de Klaus Iohannis, insa in ultimele zile ale anului trecut, ministrul Justitiei i-a cerut, din nou presedintelui Romaniei sa o numeasca in fruntea DNA. Seful statului a declarat, pe 4 ianuarie, ca „dosarul este in analiza”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Decizie ICCJ: Fosta sefa DNA nu a savarsit o abatere disciplina