CSM a decis delegarea procurorului Calin Nistor la sefia DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, delegarea lui Calin Nistor la sefia Directiei Nationale Anticoruptie, unde ocupa, in prezent, pozitia de procuror-sef adjunct, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

Sursele citate au aratat ca decizia a fost luata cu unanimitate.

Sectia pentru procurori a luat in discutie joi „propunerea de delegare in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a lui Calin Nistor, procuror-sef adjunct in cadrul DNA”.

Calin Nistor este cel care asigura in acest moment conducerea DNA, dupa ce Anca Jurma a anuntat, la inceputul lunii ianuarie, ca nu mai doreste prelungirea mandatului de sef interimar. La acel moment, Jurma spunea ca DNA "nu are tinte", iar procurorii trebuie sa aiba posibilitatea sa instrumenteze dosare de coruptie, "fara sa fie intimidati".

Potrivit ei, daca exista abuzuri in justitie, atunci ele trebuie sanctionate si adauga faptul ca crede "intr-o justitie cu mainile curate".

Citeste si:
DNA desfasoara o ancheta in cazul unei fraude de MIL. euro
DNA desfasoara o ancheta in...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

"Nu m-am solidarizat si nu ma voi solidariza cu abuzuri in indeplinirea actului de justitie, indiferent de catre cine s-ar comite. Aceste abuzuri nu trebuie sa existe, iar daca exista, ele trebuie sanctionate. Cred intr-o justitie cu mainile curate. Nu ma solidarizez insa nici cu maniera in care unii procurori au inteles sa isi exprime nemultumiri profesionale sau personale folosind metode ascunse, nelegale si nedeontologice, nedemne de un magistrat. Cred ca s-a ajuns prea departe si cred ca a venit momentul ca aceste practici sa inceteze", declara Jurma.

Functia de procuror-sef al DNA a devenit vacanta dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de presedintele Klaus Iohannis, care a pus in aplicare o decizie a Curtii Constitutionale.

Ulterior, ministrul Justitiei a propus numirea Adinei Florea ca procuror-sef al DNA. Presedintele Klaus Iohannis a respins insa aceasta propunere.

Citeste si:
Șeful Jandarmeriei Române, audiat pentru încasarea ilegală a orelor...
Șeful Jandarmeriei Române,...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri