O lege pentru combaterea obezitatii infantile care tot creste vrea sa oblige marile magazine sa nu mai expuna aproape de casele de marcat destinate familiilor prajituri, chipsuri si bauturi acidulate, potrivit Digi24.

Autorii proiectului spun ca propunerea legislativa este menita sa protejeze copiii impotriva dulciurilor si alimentelor nesanatoase. Initiativa mai prevede faptul ca in fiecare supermarket sau hypermarket va trebui sa existe cel putin o astfel de casa de marcat pentru familii.

Alimentele nerecomandate prescolarilor si scolarilor sunt cele cu continut mare de zaharuri, precum prajiturile, bomboanele sau acadelele, alimentele cu continut mare de grasimi cum ar fi pizza, produse de tip patiserie sau cartofii prajiti, alimentele cu continut mare de sare - chipsuri, biscuiti, covrigei sarati sau alune, dar si bauturile racoritoare. Aceste alimente ar putea fi interzise pe rafturile de pe langa casele de marcat, evitand astfel situatiile in care copiii vor sa li se cumpere astfel de produse de catre parinti.

Autorii proiectului arata ca Romania se afla pe locul al doilea in Europa la obezitate infantila, iar procentul copiilor cu diabet de tip II este in crestere alarmanta. Totodata, in medie, la nivelul statelor membre ale UE, 17% din populatia adulta sufera de obezitate. Mai mult, 52% din adultii europeni sunt considerati supraponderali sau obezi, astfel ca un adult din doi si aproape un copil din trei intra in categoria persoanelor supraponderale sau obeze.

Proiect: Stimulente si...
Citeste si: Proiect: Stimulente pentru medicii care deschid cabinete in provincie

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Vezi de unde provin fructele si legumele din supermarket