Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat duminica la Colibasi, judetul Giurgiu, ca prin sesizarile CCR asupra Codului penal si a Codul de procedura penala, presedintele Iohannis, "care face orice sa le intarzie", s-a facut "inca o data de ras", scrie Agerpres.

"Sesizarea lui este o facere de ras. Adica s-a facut inca o data de ras. Este acelasi grupuscul care le face sesizarile si celor de la PNL-USR si lui Iohannis. Celor de la PNL le-a pus, ca motive de neconstitutionalitate, oportunitatea. A zis: 'Domnule, sunt constitutionale, dar nu sunt oportune'. Te faci de ras! Adica, ele au trecut o data de filtrul Curtii Constitutionale. Si asa cum stiti, Codurile penale au fost adoptate doar cu articole declarate constitutionale, nicio virgula in plus. Iohannis ce spune? 'Pai nu, trebuia sa adoptati si celelalte articole care au fost declarate neconstitutionale si care puteau fi modificate'. Iar te faci de ras! Nu poti sa spui Parlamentului ce articole sa adopte. Este un proiect de lege. Este un proiect de lege adoptat, trimis la CCR, ca sa verifice Curtea. Ce au spus ei ca este constitutional, asta am adoptat noi. Dupa care trebuie sa mearga la promulgare. Orice face ca sa intarzie Codurile penale", a afirmat Dragnea duminica la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Curtii Constitutionale sesizari de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri