Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat duminica la Colibasi, judetul Giurgiu, ca prin sesizarile CCR asupra Codului penal si a Codul de procedura penala, presedintele Iohannis, "care face orice sa le intarzie", s-a facut "inca o data de ras", scrie Agerpres.

"Sesizarea lui este o facere de ras. Adica s-a facut inca o data de ras. Este acelasi grupuscul care le face sesizarile si celor de la PNL-USR si lui Iohannis. Celor de la PNL le-a pus, ca motive de neconstitutionalitate, oportunitatea. A zis: 'Domnule, sunt constitutionale, dar nu sunt oportune'. Te faci de ras! Adica, ele au trecut o data de filtrul Curtii Constitutionale. Si asa cum stiti, Codurile penale au fost adoptate doar cu articole declarate constitutionale, nicio virgula in plus. Iohannis ce spune? 'Pai nu, trebuia sa adoptati si celelalte articole care au fost declarate neconstitutionale si care puteau fi modificate'. Iar te faci de ras! Nu poti sa spui Parlamentului ce articole sa adopte. Este un proiect de lege. Este un proiect de lege adoptat, trimis la CCR, ca sa verifice Curtea. Ce au spus ei ca este constitutional, asta am adoptat noi. Dupa care trebuie sa mearga la promulgare. Orice face ca sa intarzie Codurile penale", a afirmat Dragnea duminica la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Curtii Constitutionale sesizari de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, precum si a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
10 recomandari la doi ani de la implementare normelor GDPR
Setari Cookie-uri