Liviu Dragnea, seful Camerei Deputatilor si liderul PSD, a fost condamnat in dosarul angajarilor fictive la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare. Sentinta este definitiva, deci seful PSD va fi trimis la inchisoare.

Bombonica Prodan a beneficiat de un articol de lege care a fost valabil timp de doar cinci luni de zile, scapand de acuzatii. Ea a achitat si prejudiciul. Aceasta a fost achitata pentru abuz in serviciu.

Judecatorii au desfiintat "in parte sentinta penala" a inculpatilor.

Olguta Sef a primit 1 an cu suspendare.

Achitare pentru Marica Valentina pentru abuz in serviciu. Ea era sef al complexului de recuperare a DGASPC Teleorman.

Balaban Constantin Claudiu - inculpatul ramane cu un an cu suspendare pentru fals, din cele doua condamnari anterioare.

Suspendarea conditionata pentru Milos Rodica - 3 ani si jumatate cu suspendare, pentru Milos Rodica. A fost marita pedeapsa cu suspendare pe care a primit-o Milos.

O alta pedeapsa cu suspendare - Marineci Ionel, 3 ani cu suspendare.

Procesul in dosarul angajarilor fictive la Protectia Copilului Teleorman a ajuns, luni, la final. Judecatorii Instantei Supreme au pronuntat verdictul final in dosarul in care presedintele PSD Liviu Dragnea este acuzat ca, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al PSD Teleorman ar fi coordonat si controlat activitatea DGASPC Teleorman, institutie in cadrul careia au fost angajate fictiv Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica. Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman, scrie Digi24.

Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare, insa a contestat decizia. In urma cu o saptamana, judecatorii Instantei Supreme au decis sa judece ultimul termen al procesului din dosarul angajarilor fictive si au respins cererile avocatilor lui Liviu Dragnea si ai Olgutei Sefu, care voiau ca ICCJ sa sa amane pronuntarea sau sa stabileasca un nou termen dupa data de 5 iunie, ziua in care CCR ar putea da o decizie in cazul sesizarii depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecatori.

Ulterior, magistratii au anuntat ca verdictul final va fi anuntat luni, 27 mai, la doar o zi dupa alegerile europarlamentare.

Intrebat duminica seara daca se teme de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), presedintele PSD a replicat: "Eu nu ma tem de nimic. Daca ma temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teama, dar completul de judecata daca va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru ca sunt complet nevinovat, daca nu vor rezista vor da condamnare”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri