Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marti, ca va propune desfiintarea comisiei speciale privind legislatia pe justitie, condusa de Florin Iordache, scrie Agerpres.

"Am luat act ieri de decizia CCR. Mai mult ca sigur o sa avem o noua abordare. In primul rand o sa propun colegilor mei desfiintarea comisiei speciale Iordache sau comisiei speciale care s-a ocupat de modificarile pe justitie, a Codului penal si a Codului de procedura penala. Ele (modificarile - n.r.) o sa intre intr-un parcurs parlamentar normal, in primul rand la Senat, ca si prima camera sesizata, in comisiile juridice. Se pare ca functionalitatea comisiei speciale nu a fost cea dorita, dimpotriva, a creat, a avut un impact public negativ si asupra partidului pe care il reprezint si asupra institutiei Parlamentul Romaniei", a afirmat Ciolacu.

El a adaugat ca va exista o noua abordare in privinta modificarilor la Codurile penale, care vor fi, in primul rand, puse in acord deciziile de neconstitutionalitate ale CCR, iar apoi se va vedea daca este oportun o alta modificare.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis, in unanimitate, luni, sesizarile formulate de USR, PNL si de presedintele Klaus Iohannis privind modificarile aduse de Parlament Codului penal si Codului de procedura penala, pe motiv ca Legislativul nu a transpus deciziile CCR incidente.

Citeste si:
Cat ne-au costat deputatii in primele 6 luni ale anului
Deputatii ne-au costat 92 de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Propunerea USR care ar aduce mai multi bani la Pilonul 2