Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, modificarea Codului fiscal in sensul scutirii de la plata unor impozite locale a persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, scutirea ramanand valabila si in cazul transferului proprietatii catre copiii acestora.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea art.9 din Ordonanta Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice are ca obiect de reglementare stabilirea unor noi categorii de beneficiari ai scutirii de la plata unor impozite locale.

Nu se datoreaza impozit/taxa pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport pentru cladirea si terenul aferent folosite ca domiciliu, precum si pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevazute la art. 1 si 5 din Decretul-lege nr. 118/1990 si a persoanelor fizice prevazute la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 105/1999, aprobata prin Legea nr. 189/2000. Scutirea ramane valabila si in cazul transferului proprietatii catre copiii acestor categorii de beneficiari, prevede proiectul.

Camera Deputatilor este for decizional.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri