Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, modificarea Codului fiscal in sensul scutirii de la plata unor impozite locale a persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, scutirea ramanand valabila si in cazul transferului proprietatii catre copiii acestora.

Propunerea legislativa pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal si pentru modificarea art.9 din Ordonanta Guvernului nr.105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere de la 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice are ca obiect de reglementare stabilirea unor noi categorii de beneficiari ai scutirii de la plata unor impozite locale.

Nu se datoreaza impozit/taxa pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport pentru cladirea si terenul aferent folosite ca domiciliu, precum si pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevazute la art. 1 si 5 din Decretul-lege nr. 118/1990 si a persoanelor fizice prevazute la art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 105/1999, aprobata prin Legea nr. 189/2000. Scutirea ramane valabila si in cazul transferului proprietatii catre copiii acestor categorii de beneficiari, prevede proiectul.

Camera Deputatilor este for decizional.

Citeste si:
O parte din dezvoltatorii imobiliari ar putea fi scutiti de impozit
Un senator PSD propune...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Senatul a decis eliminarea impozitului pe venit de 16%