Municipiul Caracal va avea sistem de supraveghere video pana la finalul acestui an, in prezent fiind in derulare procedura de achizitie pentru proiectare si executie, camerele video fiind deja cumparate, a informat, miercuri, purtatorul de cuvant al Primariei orasului, Anca Ionita, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, in Caracal vor fi montate 42 de camere video la intrarile in oras, in intersectii, in piete, la zone pietonale, parcuri, in zona unitatilor de invatamant, iar investitia totala pentru sistemul de supraveghere video este de aproximativ 525.000 lei, in aceasta suma fiind incluse si un server pentru managementul sistemului, precum si alte echipamente necesare interconectarii.

Dupa ce sistemul va incepe sa functioneze, intr-o prima faza, continutul video obtinut cu aceste camere va fi stocat pentru o perioada fara ca imaginile sa fie monitorizate in timp real, din lipsa personalului, care ar urma sa fie angajat ulterior.

"Potrivit studiului de fezabilitate, montarea echipamentelor si obtinerea avizelor se va face intr-o perioada de doua luni dupa contractarea executiei lucrarilor. In prima faza, sistemul de supraveghere nu va fi monitorizat prin dispecerat, insa se are in vedere angajarea de personal de specialitate in acest scop", a precizat Anca Ionita.

Proiectul privind sistemul de supraveghere video in Caracal a fost aprobat in luna septembrie de catre consilierii locali, iar in analiza privind oportunitatea proiectului se argumenta ca prezenta si functionarea camerelor de supraveghere video va determina scaderea semnificativa a infractiunilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri