Peste 80% dintre romani nu au instalat inca un sistem de securitate acasa, potrivit unui sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, potrivit cifrei de afaceri. 4 din 10 romani care nu dispun de un sistem de securitate iau in calcul achizitia si montarea unuia in urmatoarele 12 luni. Aproape 52% dintre cei care au in vedere instalarea unui sistem de securitate acasa locuiesc in apartamente la bloc, 45% detin o casa individuala, restul dorindu-si sa instaleze in locuintele de vacanta.

„Romanii prefera sisteme de securitate complexe, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum si de gaze, interfoane, automatizari, control acces etc. pentru ca au inteles necesitatea si avantajele pe care acestea le ofera. Anul trecut, am inregistrat o crestere semnificativa a cererii de sisteme de securitate, lucru care a contribuit la cresterea vanzarilor Atu Tech pana la 7,5 milioane de dolari”, spune Sorin Felea, director Atu Tech.

Potrivit sondajului, peste 40% dintre romani considera ca este foarte important ca un sistem de securitate sa fie dotat atat cu alarma, cat si cu monitorizare video si, in plus, sa includa detectoare de fum si gaze, interfoane, automatizari, control acces. 34% dintre respondenti considera ca este suficient ca un sistem de securitate pentru acasa sa fie compus dintr-un sistem de alarma si unul de supraveghere video.

Cele mai utile beneficii ale unui sistem de securitate mentionate de respondentii la sondajul Atu Tech sunt: asigurarea unui sentiment de confort si siguranta (33%), supravegherea locuintei atunci cand nu e nimeni acasa (31%) si supravegherea impotriva spargerii locuintelor (30%). In acest context, 7 din 10 romani considera ca existenta unui sistem de supraveghere acasa descurajeaza infractorii.

Anul trecut, la nivel national, au fost sesizate peste 23.000 de infractiuni de furt din locuinte, potrivit datelor Inspectoratului General al Politiei Romane, iar in prime cinci luni ale acestui an fiind sesizate 9.210 de infractiuni de furt din locuinte. Potrivit Politiei Romane, analiza infractiunilor de furturi din locuinte evidentiaza o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru savarsirea unor astfel de fapte. De asemenea, din datele analizate rezulta ca unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijentei proprietarilor in a adopta masuri simple, dar eficiente de autoprotectie, precum instalarea unui sistem de securitate.

Retail jobs

Potrivit sondajului, mai mult de o treime dintre romani ar fi dispusi sa plateasca intre 400 si 600 de lei pentru achizitia unui sisteme de securitate pentru acasa, aproape un sfert (24%) intre 800 si 1000 si 23% ar putea aloca peste 1.000 de lei pentru a avea locuinta securizata.

„Valoarea medie a comenzilor inregistrate de Atu Tech in magazinul online A2T.ro este de 1.000 de lei, clientii preferand sisteme de securitate mai complexe, cu tehnologii de ultima generatie, cu softuri si aplicatii mai prietenoase, usor de folosit si care permit o configurare rapida. Tendinta actuala este spre achizitia de produse si sisteme Smart Home, astfel ca producatorii de sisteme de alarma au inceput sa integreze functii smart in alarmele profesionale”, mai spune Sorin Felea.

Aceeasi tendinta, de a integra noi functii si noi tehnologii, dar fara a face modificari la pret, se regaseste si in categoria sistemelor de supraveghere video, in cele din urma, aceste tipuri de produse devenind tot mai accesibile.

Cele mai vandute produse in magazinul online A2T.ro sunt sistemele de supraveghere video, sistemele de alarma si kit-urile complete de automatizari de porti.

Citeste si:
Caracal va avea sistem de supraveghere video pana la finalul anului
Municipiul Caracal va avea...

Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomanda ca instalarea sa fie facuta de instalatori autorizati. Atu Tech dispune de o retea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel national, fiind compania cu una dintre cele mai mari retele de instalatori din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri